Úvod » 2020-2021 » B

1. kolo - EVA B - Staré páky A 7:3

publikováno 04.10.2020

Podařená odveta s divnýma míčkama

Dávno pradávno tému, co jsme naposledy mistrovský špíl hráli. Nu a už jsem skoro zapomněl, že kapináni musí zápis i míčky pro takovouto příležitost dodat. Rokaz zněl jasně, takže jsem se ráno musel zhruba v půlce cesty do hokny vrátit a pak už nebyl čas rozlišovat jaký míček je který. Vzal jsem prostě ty, co mi Broňa nedávno předtím předal jakožto výsledek přetavení jeho celoroční činnosti na pozici výběrčího do nějakého hmatateného artefaktu. Ani samotný Jiřina, který má vždy připraveno včas a na svém místě vše, co má mít + spoustu věcí navíc, jiné hrací míčky (třeba ty, co odpovídají těm, co s nima dvě třetny našeho týmu poslední půlrok pilně drilovaly) neměl. Takže jsem rozbalil krabičku s divotvorným popisem JOOLA Super ABS a poslal její obsah do světa.........

V dosud jediném vzájemném měření sil odehraném loni jsme dostali lekci. Nicméně strach má velké oči - a proto jsme radší zvolili zdravý respekt a pocit, že tentokrát to přes totožné sestavy na obou stranách snad dopadne líp.

Jiřina se svojí stále ještě ne zcela zkrocenou novou raketou nezvládl svůj vstup do sezony s pohybově statickým (ale "zlatou rukou" disponujícím) Hanákem. Kromě zatím neochočené rakety mu do jeho světa hodily vidle právě ty nové míčky, které tak nějak rychleji padaly k zemi a až příliš často mu končily v síťce. Jeho letní přípravou naleštěné zbraně najednou vypovídaly službu a nedokázaly plnit nastavená očekávání. Naštěstí jakoukoliv přípravu víceméně ignorující Kudla využil svého nezpochybnitelného talentu adaptovat se úplně čemukoliv a nečekaně často chybující Drahoš Pavliš ho ani moc neprověřil. Já jsem nijak výjimečný výkon proti Oldřichu Pavlišovi určitě nepodal. Nicméně stačilo udržet míček ve hře, moc ho nezvedat a body prostě naskakovaly, až naskočily do uspokojivého konečného stavu 3:1.

Ve všech následujících dvouhrách se víceméně pokračovalo ve výše naznačených trendech s drobnými doplňky - čili  

  • já jsem proti oběma silnějším soupeřům prokázal zjevné zlepšení. Tradičně dobrá obrana mi hlavně proti Drahošovi přinesla cenný úspěch. Přidal jsem sem tam i pěkné útoky, byť jejich úspěšnost má stále velké rezervy. Na Hanáka to nestačilo, ale nečekaně jsem ho potrápil. Nicméně 2 výhry od trojky, která minule proti nim uhrála jen jeden set - to snad nelze hodnotit jinak než (Y)
  • Jiřina Oldřicha smetl zcela bez nejmenších problémů. Zato s Drahošem to bylo hodně nahnuté. Naštěstí si v koncovce vzpomněl na svůj běžný, poměrně  výsoký standard, který na důležitou výhru stačil :-) 
  • Kudla - opět jeho klasika. Když se chvilku nedaří, tak něco změní nebo prostě jen přidá. Na Hanáka to nestačilo, ale oba bratry si s přehledem podal (h5)
  • Hanák - sice všechno vyhrál, ale co s tím (ve šroubárně) .....
  • Drahoš P. - jak jsme se dozvěděli po utkání, měl zdravotní hendikep. Není důvod tomu nevěřit a asi to celkový výsledek dost ovlivnilo. V dlouhých pinkačkách se sice držel, ale když zaútočil, většinou to končilo pro něj neslavně (N). Mimochodem několikrát jsem ho přistihl, že zjevně podává z ruky. Toto je ale věc, kterou bych já osobně použil jen v případě nutné sebeobrany. Tím myslím nějaké hnidopišství či jiný nesympatický, vůči nám  agresivní projev. Sice dost nadával, ale řekl bych, že sám sobě...
  • Olda P. - taky měl prý jakési zdravotní potíže. Stejně jako minule byl něco jako slabší odvar svého bratra. No a jeho bratr tentokrát nebyl nic moc kalibr.

Co se 4 hry týče, tak podrobnosti pouze na vyžádání ;-)

Zápis

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil bidi | 05.10.2020 19:26
Toz velka gratulace, micky nemicky, smazli jste prvniho soupere! Jen tak dal k postupu.
Osobní profil milan.andrysek | 05.10.2020 18:57
Zápis jsem poslal až dnes ráno
Osobní profil pietro | 05.10.2020 18:16
Dobré to bylo. Jinak díval jsem se na ostatní výsledky a nebude to také lahké.Za Koalu už hraje Marcelka, Ořešín má někoho novýho, kterej porazil komplet Koalu a 2 borci ze Slatiny dali Blažka z Komína. Jinak na https://www.pinec.info/htm/tabulka/?soutez=6478 není ještě náš zápas z pákama, ačkoliv ostatní špíly (hrány v podobnou dobu)tam jsou. Zápis jsme posílali, že jo?
Osobní profil jirivedra | 05.10.2020 14:29
No přiznám se bez mučení, že ty míčky mě dost zaskočily. Podle mě se to chovalo fakt jinak, než vše ostatní s čím jsem kdy hrál. Nebo byly nějaký skvrny na Slunci či co. Prvním špílem jsem se protrápil. Pak už jsem si na ty míčky celkem začal zvykat. Ale Drahošův styl mi prostě jaksi neseděl a vyhrál jsem hodně se štěstím.
Nicméně historie se neptá, solidní vítězství po vyrovnaném týmovém výkonu se počítá. Pěkný vstup do sezóny.

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery