Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019-2020 » B

2. kolo EVA B - Smero C 6:4

publikováno 01.10.2019 (aktualizováno 11.11.2019)

Jsem skromný a proto nejlepší

    Druhé kolo a tedy i druhý zápas v 5.lize jsem hráli opět se spadnuvším týmem, se Smero C(ex Smero B).
Očekávali jsme opět vyrovnaný zápas, kde může rozhodovat čtyřhra. No a to se do puntíku naplnilo.

    Kudla začal s jejich jedničkou Moserem. Na svůj věk velmi pohyblivý chlapík, který vše vrátí a sám dokáže ostře zaútočit a hlavně má pro nás vorvaně dost nepříjemný rychlý servis na tělo. No Kudla na něj recept nenašel a až nezvykle hladce podlehl.
Jiřina začal s Jelínkem, sendvič na backhandu - no chuťovka. V prvním setu si zvykal a lítalo to různě, ale pak se projevila Jiřinova strategická převaha a našel recept a další tři sety šli do něj. Zkrátka krásná práce, pochvala, nějaký materialista si na něj nepřijde. Fanynky zpozorněly a začaly se houfně hrnout ke kurtu, kde hrál.
El Capitan začal s Meluzínovou, ukořistil jen jeden set a i přes asi vyrovnaný souboj mu úplně utekl zásadní čtvrtý set.
Takže po prvních špílech Smero vede nad EVA 2:1. Ještě, že má EVA úžasného Jiřinu. 
    V dalších zápasech Kudla odvrátil blamáž hladkým vítězstvím na Meluzínovou, ale Milan vzápětí opět 1:3, tentokrát s Jelínkem. Na sendvič očividně recept nenašel.
A Jiřina bojoval s Moserem. Vyplašen, že chlapík dal Kudlu tři nula, hladce ztrácí první set. Fanynky mají slzy na krajíčku, ty pesimističtější zahazují památníčky do odpadkového koše. Pak se ale probudil Jiřinův bájný potenciál a zabral. V dramatické a taktické hře, kdy se střídaly přestřelky s dlouhými čopovanými výměnami, těsně urval dva sety a ujal se vedení. Fanynky ječí a vytahují památníčky z košů. Čtvrtý set je litý boj s prodlouženou vyrovnanou koncovkou, kterou nakonec urval Moser a šlo se do pátého setu. V něm Jiřina celou dobu tahá za kratší konec, prohrává již 5:8. Spoluhráči a diváci jsou napjatí, fanynky mají opět slzy na krajíčku. Pak 8:10. Ale Jiřina v sobě probudil draka a řekl si: "Ne, to neprohraju, to dám!"
Mocně zabral a otočil. Je zkrátka úžasný. Spoluháči jásají, soupeř klopí hlavu a fanynky ječí, cloumají zábranami u kurtu a masírují si ňadra, hledajíc místo, kam nejlépe požádat o autogram.
Tedy po druhé vlně tři tři. A naděje na výhru nabývá pravděpodobnějších rozměrů.
    Proti Meluzínové už sice trochu utahaný Jiřík nebyl tak úžasný, ale na tři jedna to stačilo. Fanynky si láskyplně tisknou Jiřinovu fotku na hruď a zasněně hledí na svůj idol. Kudla si trochu zablbnuj s Jelínkem zkoušejíc svoji novinku - útok z backhandu. Taky vyhrál tři jedna.
El Capitan se na závěr pokusil o husarský kousek a zápis do dějin. Lačný po slávě srovnal ze stavu 0:2 proti Moserovi na 2:2 a to dost epickým způsobem. Bohužel ale pátý set si Moser ohlídal už od začátku a senzace se tedy nekonala.
    5:4 pro EVA a jde se na rozhodující čtyřhru. Tu samozřejmě nemůže hrát nikdo jiný, než fantom Kudla a suverén Jiřina. A to proti Moserovi s Meluzínovou. Sehraně jako Batman a Robin(jakože Jiřina je Batman, aby bylo jasno) si zkušeně pohlídali vítězství a nepřipustili žádné velké drama. Celková krásná výhra 6:4 pro tým EVA.
    Jako Kudla dobrý, ale kurva vole lidi! Jiřina rules! Tak dobrej a úžasnej hráč a ještě tak milej, vtipnej a skromnej kámoš, to se hned tak nevidí.

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 07.10.2019 16:00
Jiřinova hra hraničila s dokonalostí a v článku uvedená chvála je díky autorově skromnosti dosti poddimenzovaná.
Kudla sice dostal po dlouhé době (nojo, Maaarcelka je prostě neeejlepší) naloženo, nicméně je to jen člověk a dvě výhry je taky pěkná práce.
Mně se bohužel bůhvíjak nedařilo. Všichni 3 soupeři byli dosti zdatní, o čemž jasně vypovídá jejich loňská bilance - Jelínek 54% v 5. lize, Moser 43% ve čtyřce a Meluzínová 39% tamtéž. Proti takovému kalibru bych musel podat výkon na hranici svých možností, abych byť jen jednoho udolal. To se holt nepodařilo. Chtělo to vyhnout se Jelínkově bekhendu a forhendu Meluzínové. Příště to chce držet se striktně této taktiky.
Osobní profil jirivedra | 01.10.2019 21:03
Mimochodem EVA C po prvním kole v čele tabulky a Laďa 66% ... pískejte konec.
Osobní profil bidi | 01.10.2019 20:45
Potlesk a kloboucek! Za rok ve 4. :-)
Osobní profil pietro | 01.10.2019 17:32
Robin vzkazuje Batmanovi, že jako dobrý
Osobní profil radim | 01.10.2019 13:55
Gratulace. S takovou se příští rok potkáme ve čtyřce
Osobní profil jirivedra | 01.10.2019 13:48
Přepleskl jsem čerstvý zápis Ačka, tak kdybyste to nepostřehli, tak to je hýr - http://www.eva.banda.cz/clanek/213213/eva-a-pip-6-4/
A pro úplnost ještě minulý B zápis ze včerejška - http://www.eva.banda.cz/clanek/213178/motivace-b-eva-b-4-6/

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery