Úvod » 2023-2024 » B

15. kolo EVA B - Orel Bohunice C 5:5

publikováno 24.03.2024

Vyprávění, kterak jsme málem se Starýma Pákama plichtili

Soupeř dorazili se dvěma zkušenostmi, větrem i bouří ošlehanými borci Kročilem a Musilem, kteří proti nám hráli i předtím u nich. Prostě typické dvě staré páky. Nicméně místo celkem mladého, občas emočně nevyrovnaného a celkem zdatného Pejkanoviče dovalil jiný mladík Lapúník. Toho jsme sice přímo neznali, ale jeho jméno nám některým zavánělo nějakými předchozími boji našeho áčka a byť jsme jeho statistiky předem nestudovali, dalo se předpokládat, že to není žádný ořežprut.

A taky, že jo - Lapúník byl nad síly jak Kudly, tak Jiřiny. Oba naši borci zažili jen jediný set, kdy jejich emočně vyrovnaný soupeř prokázal "lidskou tvář" a Jiřina málem získal set a Kudla ho získal dokonce opravdu. Kudlův špíl jsem docela pozorně sledoval a přestože jsem se snažil mu něco radit, byl to prostě soupeř, kdo tahal za nitky výměn. Hrál spíš dál od stolu, s odehráním míčků si dával na čas, ale létalo to rychle, rotovaně a bylo těžko proti tomu něco podniknout. 

Dyzny dostal ze začátku přednost přede mnou. S papírově silnějším Musilem padl až v pátém, naopak s teoteticky hratelnějším Kročilem dostal naloženo :-(. V ten moment nabyl dojmu, že selhal a protože dost podcenil teoretickou přípravu, v jeho hlavě se odehrál smutný příběh, že hrajeme proti Starým Pákám (tedy soupeř, kterého bychom měli dát a všichni bodovat), on selhal, snad ani neměl nastoupit a týmu docela teče do bot (st) jak klouboučníku Oulíkoví ve filmu Rozpuštěný a vypuštěný. Naštěstí jsem mu vysvětlil, že se Starýma Pákama tentokrát nehrajeme a že jeho dvě prohry, žádnou nečekanou tragédii nepředstavují. Tím se samozřejmě situace dost změnila k lepšímu :-).

Naštěstí oba naši tahouni zvládli porazit obě staré páky. Ne snad úplně lehce, ale nebylo to ani žádné drama, kde by rozhodoval jeden nebo dva míčky. Čili něco jako 4 základní body, aby bylo ve čtyřhře vůbec o co hrát (Y).

Já jsem tentokrát učinit zázrak nedokázat. Byla to zajímavá zkušenost, ale toto bylo nad moje možnosti. Posléze jsme zjistil, že jeho nádobíčko stojí nějakých 14 500 Kč, což nás dost překvapilo, protože jsme si mysleli, že něco takového se dá sehnat asi tak stejně jako hodinky s vodotryskem.

Takže opět rozhodující 4hra. Oba týmy nasadily samozřejmě to nejlepší, co měly. Naštěstí se ukázala větší sehranost našich a uklofali jsme aspoň tu plichtu. No ještěže to nebylo se Starýma Pákama.....

Zápis
 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil dyzny | 27.03.2024 12:19
Kdyby na těch 14 tyček ta pálka aspoň vypadala, ale ono právěže vůbec. Beztak ho podvedli a prodali mu něco výprodejovýho z Dekáče ... ale dobrej byl jak sviňa. A já su fakt rád, že to nebyly Starý páky :-)
Osobní profil jirivedra | 24.03.2024 23:20
Já i Lapuník jsme tam byli brzo, tak jsme se začali rozpinkávat, než přijde zbytek. Jelikož jsem ho od pohledu neznal (a příjmením jsme se fakt nepředstavovali), tak jsem ho považoval za jakýsiho náhradníka snad možná i z nižší ligy. Působil takovým nesmělým dojmem ... a že dřív BREST hrával, ale nechal toho a teď, že zase začal. Při rozpinku byl takovej vlažnej, tak jsem si říkal, že pohoda.
No pěkně klamal tělem ... v pohodě si mě tam povodil a udělil výprask. Proti takovýmu sci-fi jsem dlouho nehrál ... skoro člověk přemýšlí, že by do té rakety taky trochu zainvestoval ... ale to by zase nezbylo na škopky, takže nasrat! Člověk si musí správně určit priority.

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz