Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2023-2024 » B

14.kolo Staré páky A - EVA B 2:8

publikováno 12.03.2024

Nesnesitelná lehkost vítězství

    Začátek zápasu ve Slatině byl opět naplánován na nesnesitelně brzkou dobu. V podstatě nemělo vůbec smysl jít v neděli spát, aby se člověk stihl sbalit a dopravit včas do herny na Tuřance. Staří známí bratři Pavlišové plus obr Hanák nebyli při vší naší skromnosti favority tohoto utkání. Už mají víceméně jasný sestup, kdežto my naopak usilujeme o přesně opačný konec sezóny.
   Srdcař Kudla si musel vzít půl dne dovolené, aby tento zápas mohl odehrát. Což teda znamenalo, že měl před špílem příliš mnoho času. A pokud si kladete otázku, jak může strávit mladý muž na vrcholu sil svůj půl den dovolené, tak ano, máte pravdu, poslal tam pár škopků, aby měl jistou ruku a patřičnou touhu po vítězství.
   Herna na Tuřance byla víceméně prázdná, takže se hrálo na třech stolech a špíl krásně odsýpal. Za hodinu a čtvrt bylo vymalováno. A dlužno dodat, že z pohledu EVA B bylo vymalováno zářivými barvami. Já sice opět shořel se svou nemesis Hanákem, který si podal i Milana, ale jinak nebylo moc co řešit. Ani jeden z Pavlišů nekladl nějaký zásadnější odpor. Za zmínku stojí poslední hraný zápas mezi Milanem a Drahošem. Po dvou vyrovnaných setech, které El Capitan urval 14:12 pro sebe přišel třetí set, kde už sebevědomému Milanovi chodilo lautr vše a do čeho třískl, to padlo do rožku. Drahoše to pochopitelně záhy dost psychicky rozebralo a za stavu 9:2 pro Milana, mu tam padl další nepravděpodobný balón. Drahoš to posléze ukončil slovy: "Ten jeden už si tam klidně napiš, todle nemá cenu!" A jelikož Staré páky neradi čtyřhru, tak se to podepsalo a šlo se na pivko.
I přes jasný výsledek musím říct, že jsme si pěkně zahráli. Borci nemaj žádný debilní materiály, takže to je vše jasná přímá rychlá hra.

Epilog: smažená vepřová játra s vídeňským bramborovým salátem a tři Plzně ve znovu otevřené hospodě U Měděné Pánve mi dali po pravdě fyzicky zabrat víc, než celý špíl. Byla tam i kultura v podobě skupiny stréců a tetek, kteří si hráli (kytary, basa, housle, ukulele, klarinet, ...) a zpívali klasický kotlíky (ale na pohodyndu).

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil dyzny | 27.03.2024 12:24
Osobní profil jirivedra | 13.03.2024 11:12
Jo, Olinovi sice z riflí zmizelo 10 litrů, ale zase tam pak měl na oplátku vpředu sluníčko.
Osobní profil milan.andrysek | 13.03.2024 10:00
Nemám k tomu moc co dodat, vše podstatné je v článku uvedeno. No přece jen 1 věc...
Za zmínku stojí, že jsem si s o skoro hlavu menším Olinem málem vyměnil rifle. Rozdíl v barvě, střihu a kupodivu i délce byl pod mým prahem rozlišitelnosti. Zadrhlo se to až během zapínání pásku, kde jsem už jakýsi rozdíl v hladkosti povrchu identifikoval

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery