Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2023-2024 » B

9.kolo EVA B - TJ Sokol Ořešín 10:0

publikováno 29.12.2023 (aktualizováno 01.01.2024)

Konec jedné legendy

S Ořešínem to nikdy nebývalo jednoduché, ale tentokrát jsme si docela věřili. Sami máme slušnou fazónu a i zdraví celkem slouží, zatímco náš soupeř je na tom (snad jen s výjimkou Dresslera) přesně naopak. Nám dobře známé Večeřu s Dresslerem nedoplnil mladý Břenek, na kterého jsem já osobně byl dost zvědavý, ale (s největší pravděpodobností) ještě mladší Špaček.

Mladík nehrál špatně, technicky dobrý, neměl ani nějakou očividnou slabinu, jen tam prostě zatím nejsou ty zkušenosti dané z odehraných let s různými typy soupeřů. Poté, co jsem mu to dal ve třech setech s tím, že už předtím to stejným způsobem zvládli Jiřina s Večeřou a Kudla s Dresslerem, tak bylo už víceméně jasno, kdo dneska zvítězí (Y)

V ten moment se už jako nejzajímavější otázka jevilo rozuzlení, jestli se mi už konečně poprvé podaří toho Dresslera udolat. Nechce se to to dohledávat, ale doposud jsem to s ním zhruba tak 0:10, možná i víc a to navzdory několika mečbolům či vedení 2:0 na sety  Tentokrát to byla opět strašná  řežba a několikrát přetočená houpačka, kdy jsem prohrával 0:1, pak zase vedl 2:1, načež už byl skoro na kolenou (v pátém 0:5 a 3:9). Nakonec jsem se nad tento stav povznesl, držel se Kudlovy až hesloidní rady (rychlý dlouhý do forhendu) a heroicky to otočil  (h5)(D) - ani nevím, kdo vedl 10:9.

Všechno ostatní už bylo celkem v pohodovém tempu a největší drama byla kupodivu 4hra, kde se naši soupeři ještě jaksi vzchopili a museli jsme dokonce čelit mečbolu. Nakonec ale naprosto čistá práce a já jsem rád, že už mě Dressler (ročník 1940) nebude ve snech strašit. I pokud se mi odveta u nich proti němu třeba nevydaří, stejně bychom na ně jako tým měli stačit. Pak už se jich snad zbavíme, protože to tak vypadá, že příští ročník budou naše týmy minimálně jednu, možná dokonce 2 soutěže, od sebe. Dressler může klidně ukončit kariéru nebo hrát do sta let. A upřímně řečeno, i když je respektuji a jednoho z nich i svým způsobem obdivuji, chybět mi nebudou - ani jako protihráči - a už vůbec ne jejich herna s jedním stolem.

Zápis

Protože byl tento špíl náš poslední v první polovině soutěže a všechny ostatní týmy kupodivu už teď všechna svoje utkání dohrály a tabulka je kompletní, můžeme první půlku zhodnotit. No, při prvním místě v tabulce s náskokem 3 bodů na druhého nemá smysl si nepřiznat, že bojujeme o postup :-). Nic moc na tom nemění ani předehraná plichta s Bosohohama. Jde ale to, že hned na náma je to nesmírně vyrovnané a reálně může o postup bojovat třeba ještě i šestý Komín. Nedělal bych z toho žádný stres, udělejme, co se dá, třeba to vyjde, ale když ne, svět se nezboří.

Co se týče individuálních výsledků, tak spokojeni můžeme být víceméně asi všichni. Při porovnání s loňskou konečnou bilancí jsme se všichni zlepšili o 10% či více, což je vzhledem k tréninkovému úsilí nejobdivuhodnější hlavně u naší jedničky. V neposlední řadě bych rád vyzdvihnul i společenský rozměr této aktivity, protože účast na tiskových konferencích (B)(B)(B)(B)(B)(B) byla až na odůvodněné výjimky opravdu příkladná.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 01.01.2024 19:10
Gratulace kapitánovi k vydřené výhře.
Osobní profil jirivedra | 30.12.2023 10:45
Přesně tak! Tentokrát to byla překvapivá pohoda. I já se Dresslera bál jako čert kříže, ale tentokrát mě až tak nezlobil. I ty divný balóny z anťáku jsem mu občas úspěšně zabil.
Večeřa by asi mohl být nebezpečnější, dobrá ruka i těch zkušeností je dost, ale už prostě nemá ten pohyb ... a mladej Špaček je prostě jenom mladej. Pokud trochu trénuje, tak za rok za dva už mu možná nebudeme stačit ...
Ale deset nula je pecka ... to už se nám hodně dlouho nepovedlo. Příjemné zakončení první půlky sezóny!

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz