Úvod » 2023-2024 » B

8.kolo Sokol Komín C - EVA B 3:7

publikováno 30.11.2023

Robur a jeho parta

    S donedávna prvním týmem tabulky jsme se opět utkali v poměrně absurdní čas 15:45 v jejich herně v Komíně. Byla tam kosa, tak zapli dva starožitné Robury. Jeden z nich ovšem foukal akorát studený vzduch a způsoboval průvan na jedné straně hracího stolu (podařilo se vypnout až při druhém špílu) ... no a právě tam jsem začal s Blažkem. Netřeba se vymlouvat na kosu či průvan. Ten den jsem na něj očividně neměl a ani jsem si neškrtl. Takže tentokrát se Jiřík moc nevycajchnoval. Další dva moje špíly už to bylo lepší.

    Označení trávy za nepříliš oblíbený potah pro všechny hráče EVA týmů můžeme označit přinejmenším za eufemismus. Proto jsme se poměrně báli špílů s Karolou, který měl do té doby dost solidní procenta. Nakonec si ale celkem překvapivě na nás nepřišel a neudělal ani jeden smutný bod. A jelikož jsme všichni dali i Klusáka, bylo už před čtyřhrou jasno, což bychom o den dříve možná označili za utopii. Takže velká pochvala El Capitanovi za dva body. Karola i Klusák v jeden den, to je pěkný skalp.

    Na závěr si Jeho Kudličenstvo neporadilo v exibičním utkání za již rozhodnutého stavu s Blažkem, kterej to teda už poměrně riskantně mydlil a díky tomu to dotáhli až na pět setů, takže v podstatě zdržovali.
V podobném duchu se nesla i závěrečná čtyřhra, kterou jsem si dal s Milanem. Drtivě jsme zvítězili 12:10 v pátým, takže endorfiny se mohly vyplavit po litrech.
7:3 pro nás a EVA si upevňuje průběžné první místo v tabulce! (h5)

    Jelikož na vedlejším stolu trénoval Švarcik, kterého jsme už nějaký čas neviděli, slovo dalo slovo a šlo se slavit do místní hospody, kde jsme se snažili dostat do stavu mentální inkompetence za pomoci konzumace rostlinných fermentovaných nápojů ... a někteří v tom byli jako vždy úspěšnější, než ostatní. (H)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 08.12.2023 11:48
Šlo to až překvapivě hladce. Velká pochvala Milanovi za 2 body. Pohled na tabulku je silně uspokojující
Osobní profil bidi | 06.12.2023 10:31
Gratulace, drzite se na postup, jen tak dale.
Osobní profil milan.andrysek | 04.12.2023 17:24
Tak toto byl fakt velký úspěch. Bohužel jsem viděl větší než zanedbatelnou část ne vlastního špílu jen v jediném případě (Kudla s Blažkem). Takže co do předvedené hry můžu zhodnotil jen soupeře a samozřejmě sebe.
Začal jsem s Klusákem, ten první dva sety docela chyboval a šlo to až podezřele hladce. Pak se dost vzchopil, ale naštěstí jsem v pátém nepodlehl trudomyslnosti ani vyšponovaným emocím, zachoval ralativní klid i chladnou hlavu a splnil to, s čím jsem tam přijel.
S Blažkem bylo nečekané až paradoxní, že ve výměnách jsem rozhodně nezaostával. On do toho dost, někdy až neuvážlivě, řezal. Když mu to vyšlo, tak to vizuálně patřilo do první ligy. Nicméně dost často se vyházel a o celém výsledku rozhodlo vlastně jen jeho naprosto neřešitelné pekelně rotované podání, které jsem mu nebyl schopen snad z více než 50% ani jakkoliv vrátit na stůl. Co jsem viděl Kudlu, tak měl stejný problém a ani u Jiřiny nepředpokládám nic moc jiného. Vlastně mě může těšit, že jsem Blažka donutil, na rozdíl od dřívějších duelů, k něčemu skoro až nemyslitelnému - totiž maximálnímu výkonu po celou dobu. Aspoň to tak opravdu vypadlo a výsledek byl vlastně těsný, byť ve 3 setech.
S Karolou jsem zahrál fakt celkově hodně dobře. Ta jeho tráva byla spíš jakýsi golfový pažit než nevyzpytatelná zaplevelená plocha plná bodláků a kopřiv. Trochu jsem se zapotil i na řiti, když mi ve třetím smázl 6 mečbolů a srovnal na 10:10. Naštěstí se černý scénář nekonal.
4hra byla příjemným luxusním dezertem na tomto 10chodovém menu. Těžko si představit v rámci pětky silnější protivníky a my jsme je s Jiřinou fakt udolali. Asi budu muset přehodnotit nominace do 4her i za nerozhodnutého stavu.... No zůstaňme soudní a nohama na zemi....

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz