Úvod » 2023-2024 » B

5. kolo EVA B - Staré Páky A 8:2

publikováno 18.11.2023 (aktualizováno 21.11.2023)

Krásná kolektivní práce

Páky to ve stávajícím složení budou mít se záchanou docela těžké. Naopak naše ambice jsou někde úplně jinde než boj o záchranu, takže ideální příležitost odehrát špíl ve čtyřech a udělat si příjemnou vítěznou žízeň.

Dyzny nastoupil v základu a rovnou proti jejich jedničce Laďovi Hanákovi s jeho přímou, docela rychlou hrou. Náš hráč začal až příliš opatrně, ale od druhého setu výrazně přidal na iniciativě a přineslo to svoje ovoce v podobě příjemně překvapivé výhry (h5). Když si i Kudla poradil na vedlejším stole s Drahošem Pavlišem, bylo víceméně rozhodnuto hned po úvodních 2 singlech. Zaváhal jen ve třetím setu, kde se snad úplně všechny aspekty hry sešly ve prospěch zkušeného barda a ke škodě našeho borce.

Jiřina si pak podle předpokladů celkem v pohodě poradil s Drahošovým bráchou Olinem. Toho už dobře známe a víme, že když do toho práskne a trefí se, vrátit to moc nejde. Naštěstí vždy počet jeho chyb převáží nad počtem vítězných míčků. V tento moment mě dokonce napadla kacířská myšlenka Jiříka vystídat, ale napadly mě nejméně hned 2 důvody, proč to nedělat. Zaprvé bych tak trochu strčil vlastní hlavu do oprátky, kdy bych hrát proti ne zrovna jenoduchým soupeřům a kdybych oba špíly prohrál a i ostatní zaváhali, mohlo by to znamenat zbytečná drama, v krajním případě i ztrátu bodů. No a pak by to bylo dost divné, aby Jiřina odplácal jen jeden jednoduchý zápas a pak hodinu seděl na lavičce, když jsem věděl, jakou má chuť si posvítit (I) na Hanáka. Plasticky jsem si představil jeho přísný až nasraný výraz 8o| a odvážnou myšlenku jsem v zájmu zachování dobré atmosféry v týmu radši včas opustil :-).

Takže to dopadlo tak, že Jiřina i Dyzny odehráli všechny singly a Kudla si mohl dát delší kuřáckou pauzu a pustil do hry mě. Proti Olinovi jsem neměl větší potíže, ale na rozdíl od Dyznyho jsem mu dal aspoň trochu čuchnout. Dyzny ho totiž skoro až krutě ztrapnil (Y).

Našemu soupeři v závěru hrozila ostudná blamáž v podobě výsledku 0:10, nicméně svoji čest v podobě vybojovaného aspoň důstojného výsledku nakonec uhájili. Opět se potvrdilo, že Hanák Jiříkovi zrovna bůhvíhak nesvědčí. Přestože to po prvních 2 setech jednoznačně vypadlo, že doby, kdy našemu hráči dělal potíže, už patří do propadliště dějin, následující 3 sety zvládl v koncovkách muž s indiálnským jménem "Ten, kdo má ruce jak lopaty". Naopak Dyzny s Drahošem nejdřív nabral manko 2 setů, nicméně pak srovnal a sahal po plném bodovém zisku (což se třeba mně v 5. lize nepovedlo snad nikdy, ale hledat se mi to nechce), ale bohužel to nedotáhl.

Aby bylo vytížení hráčů vyvážené, čtyřhru jsme si střihli s Kudlou. Ve druhém setu sice soupeř, kdy to hlavně Olinovi padalo víc než obvykle, vzdoroval, nicméně i tady jsme potvrdili papírové předpoklady a pinecový večer tak úspěšně ukončili.

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil dyzny | 20.11.2023 14:28
Ten večer nám to hrálo báječně
Osobní profil milan.andrysek | 19.11.2023 0:59
No jo, Jiřino, tys ho aspoň někdy předtím porazil. Zato já jsem jistého nejmenovaného magického stařešinu z temného sklepa nezdolal nikdy. 2:0 už mi otočil několikrát a úplně nejhorší bylo tehdy toto - http://www.eva.banda.cz/clanek/238563/eva-b-oresin-b-5-5/
Osobní profil jirivedra | 19.11.2023 0:13
"Ten, kdo má ruce jak lopaty" mě opět v podstatě zesměšnil. Dva sety ho melu rozdílem ligy až dvou a von si mě to pak dovolí otočit! To se nedělá!
Podle mne je to vyloženě neúcta k soupeři...
Když už teču dva nula, tak to prostě vzdám, sesypu se a soupeři to odevzdám, ne!? A ne takovýdle dramatický otáčení a rozebírání soupeře na molekuly. Hanba mu!

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz