Úvod » 2023-2024 » B

1. kolo Dopravoprojekt B - EVA B

publikováno 12.10.2023

Historicky první venkovní výhra z Vrchličáku

S největší pravděpodobností se stalo na Vrchličáku poprvé, že se utkaly 2 týmy, které jsou tu oba doma. To mělo za následek neustálé přemýšlení, kdo je vlastně ten papírově domácí, hlavně při nahlašování skóre. Přesto zápis tentokrát (na rozdíl od předchozího špílu s Beer Brothers) odpovídá skutečnosti téměř bezchybně.

Především jejich kapitán, řečný Roman Streit, byl velmi pozitivně naladěn, přestože si umí i od plic zanadávat 8o|.. S těmito vlastnostmi je celkem kompatibilní i s naším týmem, takže utkání to bylo docela kvalitní, napínavé, emočně vypjané, ale přitom férové a v přátelské atmosféře, kde se většina účastníků na obou stranách nebála ani piva - jak během boje  (B)(B), tak po něm (B)(B)(B)(B)(B).  

Na jejich lídra jsme nikdo nestačil, každý urval jeden set. Není sice materialista, ale hraje takový urputný trochu pastyl. Až tolik neútočí a když už, tak to nejsou žádné bezchybné hřebíky, ale zase na druhou stranu nedává moc příležitostí k útoku soupeře. A jakmile už to někdo z nás nevydržel, tak jsme si většinou vylámali zuby - buď zkaženým balónem a pokud ne, tak Roman nejednou vrátil i to, co vracet už nebývá na naší úrovni zvykem.
Jiřina s Kudlou zmákli jak Beňa, tak Teplého (Y) (ne, není to ten skřetovitý stařík z Ořešina). Mimochodem nejsou to žádní ořežpruti - loni v šestce bilance přes 73% a přes 78%. Byly to relativně vyrovnané boje a trochu ve stylu nahoru-dolů, ale naši byli prostě o kousek lepší.

Zatímco mým spoluhráčům dali Teplý a Beňo zabrat zhruba stejně, u mě to s nima byly úplně odlišné duely. S prvně jmenovaným se to zlomilo po nevydařené koncovce prvního setu, kdy mě pak ve zbytku takovou jakousi soustavnou aktivotou přetlačil. Druhému z nich naopak moje hra neseděla. Do jeho obávaného forhendu jsem ho moc nepouštěl, naopak soupeř mi nechal nemálokrát vyniknout (h5) a kde jsem si to neuhrál sám, tam pomohl vlastníma chybama. Nakonec se tento zápas v konečném účtování ukázal jako jeden z klíčových.
Čtyřhra pak byla divácky velice atraktivní a především z naší strany celkem povedená. Body jsme dělali hlavně přes Teplého, který sice taky nehrál vyloženě špatně, ale někdo z těch 4 hráčů prostě být nejhorší musí a tentoktkrát to byl naštěstí on. To nám přineslo trochu nečekanou a o to radostnější výhru, sice první, ale doufejme, že jednu z mnoha v tomto ročníku.

Zápis
  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil jirivedra | 13.10.2023 9:19
No musíme se pochválit, pěkná týmová práce.
V zápisu stojí za všimnutí mimojiné i velmi expresivní Streitův podpis .
Jinak Roman asi není nehratelný, ale na ten jeho obranný čopovaný styl se silnými bočními rotacemi si člověk musí zvyknout ... tak snad příště. No a čtyřhra byla opravdu excelentní ...

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery