Úvod » 2022-2023 » B

4. kolo EVA B - UFO B 3:7

publikováno 25.10.2022 (aktualizováno 31.10.2022)

Neporušená výsledková tranzitivita

Vzhledem k personálnímu složení všech EVA týmů má jistě většina členů minimálně představu, co je to tranzitivita. Mnozí si to snad ještě pamatují ze školy, ti co už zapomněli, si tuto pozoruhodnou vlastnost mohou nenásilnou formou v podobě toho článku připomenout. Ti, co o tom niikdy ani neslyšeli, by si měli doplnit vzdělání, protože právě na výsledních tohoto utkání lze tento krásný jev vypozorovat. Bohužel nemůžeme zde narazit tranzitivitu úplnou, protože spoluhráči v týmu své síly pochopitelně neměřili, nicméně v ostatních duelech nebyla tranzivita nikterak porušena. Vlastně to všechno dopadlo tak nějak podle papírových předpokladů.

 A jaké jsou teda výsledky

  • Na 6. místě se umístil sice už žádný zelenáč ani nemehlo, přesto patrně nejméně zkušený hráč a tím nebyl nikdo jiný než Dyzny. Žádného soupeře neudolal, nehrál vyloženě špatně, ale stačilo to jen na jediný uhraný a opravdu vydařený set proti Lázníčkovi. Štefana vůbec nebyl schopen přečíst (ale nebyl sám), Rýzner mu herně neseděl. S Lázníčkem do vypadlo ze začátku nadějně, ale poté, co jeho soupeř zpřesnil hru, se už Dyzny na valný odpor nezmohl :-(
  • 5. místo obsadil levoruký Čestmír Rýzner. Ze zákona tranzitivity plyne, že kromě Dyznyho nikoho dalšího neporazil. Na Kudlu sice vyrukoval hodně zhurta, vše mu vycházelo a já jsem ani neměl po prvním setu, co poradit. Pak se vše ale jaksi znormalizovalo a ještě se tím naše naděje zachovaly. Proti mně kupil chybu za chybou a od úspěchu byl až překvapivě daleko.
  • Já jsem skončil těsně pod bednou. Rýznerovi se moje hra zjevně nehodila do krámu a mohl jsem být s tímto duelem spokojen (h5). Lázníček byl ale přece jen tužší sousto. Bylo potřeba na něj hrát při údžbě nízko a nenalívat. Naopak občasné vyšší a jednoduché míče to chtělo trestat s vysokou úspěšností. Bohužel se mi ani jedno nepodařilo v tak dostatečné míře, aby to stačilo na výhru (N). Proti Štefanovi by to chtělo tak aspoň 5 hodin trninku s ním, abych dokázal rozklíčovat, co to přiletělo (včetně podání) a co na to odpovědět. Tolik času na přípravu jsem pochopitelně nedostal.
  • Na nejméně atraktivní medailový stupínek lze bez váhání postavit Jirku Lázníčka. Ve svém středním věku se u stolu velice dobře pohybuje a produkuje takový standardní, docela stylový, spíše útočný pinec. Kudla se s ním docela nadřel, ale dopadlo to pro nás dobře. Bohužel už ale bylo celkově rozhodnoto a závěr tohoto nejvyrovnanějšího špílu dne jsem ani neviděl.
  • Stříbrná medaile patří Kudlovi. Standarně hrající soupeře zvládl, na Štefana si ale nepřišel.
  • Vítězný Vojta Štefan ztratil jen jediný set. Měl na jedné straně anťák, který používal střídavě na bekhend i forhend a nebyl to jen tak ledajaký, v podstatě neškodný anťák, jaký míval třeba Hlavatý. Lítalo to po něm všelijak - jednou půlmetr za, podruhé do půlky sítě, potřetí kopec jak na horách. Jeho řeč těla naznačovala něco v tom smyslu, že ho to moc nebaví, nezajímá a netřeba se snažit, ale bylo to asi spíš jen na zmatení nepřítele.  

4hry jsem se neúčastnil ani jako divák, musel jsem dřív odejít. V souboji celkové dvojky a šestky na straně domácích proti 3 + 5 = taky 8 se dal očekávat relativně vyrovnaná souboj. Nicméně někdo to vyhrát musel a my jsme to ke škodě věci nebyli.

Celkově vzato, soupeř byl o cosi lepší, nezahráli jsme vyloženě zle, ale na celkový úspěch to chtělo opravdu hodně nadstandardní výkon, k němuž u nikoho z nás nedošlo.

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 30.10.2022 19:03
Jako stříbrná medaile dobrý,ale už by to chtělo vyhrát jako tým.Vzhledem k tomu že jsme hráli doposud proti silnějším,tak jsem optimista
Osobní profil jirivedra | 26.10.2022 9:57
Ech. No i dle průběžné výsledkové tabulky si letos nevedou špatně. Rýznera s Lázníčkem si pamatuju, solidní hráči, a pokud teď mají i Štefana ("Jé ... Štefan!"), kterej je asi pro nás nehratelnej, tak to je dost tvrdej ořech k rozlousknutí.

Obecně jste koukám zatím hráli s týmama z čela tabulky ... otázkou je, zda nejsou na čele právě díky utkání s EVA B.

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz