Úvod » 2022-2023 » B

3. kolo: Povodí Moravy - EVA B 8:2

publikováno 20.10.2022

Nesmiřitelný soubor o post týmové dvojky

Vstoupil jsem do zrekonstruovaných, ale v základech na bolševické architektuře stále postavených prostor sídla Povodí Moravy, otevřel jsem dveře herny a co to nevidím. Nevidím nikde dobře známého Krejčího, se kterým jsem mač domlouval. Zato vidím pilně se připravujícího Ryšavého a Zorníka (rovněž nic nového, znám) a k tomu dvě snad jednovaječná dvojčata, i když možná ne  - bratry Juračky. U jednoho z nich (Karla) jsem pomalu čekal, že bude kvůli zdravotním problémům se srdcem sotva stát na nohách, bude mít nezdravou barvu, malátný pohyb a třeba bude i k poražení - navzdory vysoké herní kvalitě. Nicméně vůbec jsem mezi těma dvěma čilými a docela hovornými bratry nedokázal ani tipnout, kdo z nich má být ten Karel a kdo Petr. A nepoznal bych to ani dnes.Tím pádem se povrdily obavy a naděje našeho týmu na úspěch v tomto měření sil se dostaly do roviny bohapusté teorie :-(. A bylo jasné, že bojovat se bude o něco úplně jiného.....

V B týmu EVA totiž začíná přituhovat. Jiřina, nadržený v Portu nejen na pivo (B)(B)(B), ale i na vlastní pinec, vysílá nepřehlédnutelné signály, že až se vrátí, budou se muset ostatní více snažit. Končí idylka a dozvuky proflákaného léta a nikdo nebude mít místo v sestavě jisté. Jinak bohorovný Kudla si tuto hrozbu uvědomil už minule a třema výhrama jasně stanovil, kdo že je týmová jednička. Ale jak je to s týmovou dvojkou? Tady byla dosavadní bilance Dyznyho a moje naprosto shodná a dnes by se mohla přiklonit na jednu nebo druhou stranu. Samozřejmě jsem se ze své pozice snažil, aby se to naklonilo ke mně. Přistoupil jsem na hodně brzký čas navržený soupeřem a přišel jsem z našeho týmu první, abych zmapoval terén a vše náležitě nastavil. Dyznymu jsem vyjednal, že může přijít poslední a s dosud od práce nevyčištěnou hlavou rovnou naskočit do zápasu.

Vše vyšlo jako z učebnice konspiračních teorií. Kudla a já jsme zahájili proti bratrům a dostali nařezáno ještě o dost víc, než se čekalo (N). Takže mohl navázat Dyzny proti relativně hratelnému Zorníkovi. Dlužno dodat, že mají v herně 2 stoly - jeden poněkud pomalejší a druhý starší, tak trochu aušusový, ale hlavně strašně pomalý, kde míčky míň odskakují. No a Dyzny vyfasoval Zorníka právě na tom druhém, o což jsem si přičinil já tím, že jsem svůj úvodní duel prohrál ještě rychleji než Kudla a tento hrůzostůl takticky přenechal Dyznymu a ztížil mu tak boj o post týmové dvojky (6). Jeho soupeř hraje léta letoucí pořád stejně. Stojí blízko u stolu, silnější má bekhend, kde drží míček na stole, snaží se rozhazovat a sem tam přitvrdí. Moc neútočí, forhend nemá nic moc a často ho zkazí. De facto vykazuje celý zápas stabilní úroveň hry a konečný výsledek zápolení záleží převážně na jeho soupeři. Dyznymu kousek chyběl :-(, ale v odvetě u nás si myslím, že ho už zvládne - pokud teda na sebe ti dva narazí.

Další průběh až tak zajímavý nebyl. Juračkové nás s výjimkou jednoho Kudlova setu rozsekali, našemu výsledkovému lídrovi Zorník větší potíže nedělal, takže aspoň jsme věděli, že úplně s prázdnou jak zpráskaní psi neodejdem.

Takže vlastně jediný zajímavější duel byl můj souboj se Zorníkem. "Přihlížející" Kudla si chtěl zachovat vnitrotýmovou neutralitu, tak pro jistotu moc nedával pozor, probíral různá témata s jedním z bratrů, občas zafandil, ale nic neporadil ani za stavu 1:2, protože neměl přehled, co by to mělo být. Byl to z mé strany standardní výkon, určitě nic na nějakou velkou pochvalu, ale dopadlo to dobře ;-). Kdybych hrál na tom horším stole, dost možná by to nedopadlo a post týmové dvojky by stále byl co do tvrdých čísel zastřen nerozhodným stavem.

Pak jsme si s Dyznym střihli 4hru a ani tady si nevybavuju nic (s výjimkou nějakých jednotlivostí s jepičí délkou trvání), co by stálo za nějakou delší zmínku.

Přestože boj o týmovou dvojku byl opravdu nesmiřitelný, ani tato silná rivalita nám nebránila vydatně posedět (B)(B)(B)(B)(B)(B) i s Laďou a připravit se na stav věcí budoucích, kdy budeme čtyři. S tím konkurenčním bojem to rozhodně nijak reálné nebude. Zahrají si určitě všichni a aspoň bude větší flexibilita a jednodušší domluva i u špílů se soupeři, kteří chtějí či spíše jsou okolnostmi tlačeni hrát v termínech, které někomu z nás nevyhovují.

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 22.10.2022 16:09
No je to trochu jinak. Nějak se mi to časově pomotalo. Ano, příští týden špíl
B týmu opravdu není, ale 1.11. je až ten další týden. A tom máme hrát v Bosonohách ve středu 2.11., takže nevím, jestli úterý je úplně optimální, i když vlastně proč ne...
Ještě počkejme, jak budou hrát ten týden BREST A a C, ať jim hernu neblokujeme. Pak se domluvíme.
Osobní profil milan.andrysek | 22.10.2022 13:12
Příští týden špíl není, takže trénink určitě. Musíš se to to rychle dostat. Za mě úterý může být.
Osobní profil jirivedra | 21.10.2022 15:35
V nedelu 30.10.
A nejradsi bych hned v utery 1.11. dal nejakej trenink, kdyby byl zajem?
Osobní profil milan.andrysek | 21.10.2022 10:16
A kdy přesně k tomu návratu má dojít?
Osobní profil jirivedra | 21.10.2022 10:07
To vypadá, že s Juračkama si na Povodí hned tak nevyšlápnem. Ale zatím to vypadá, že by mohli postoupit a příští rok se jich zbavíme.
Jinak co se navrátivšího se tyranského Jiřiny týče - no stav věcí určí první trénink a špíl, nejsem si úplně jist svoji scházející tělesnou konstitucí.
Osobní profil pietro | 21.10.2022 8:41
Byl to těžkej zápas, i týmová jednička s ním měla problémy

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz