Úvod » 2021-2022 » B

EVA B - Beer Brothers 4:6

publikováno 14.04.2022 (aktualizováno 22.12.2023)

Velkolepé zakončení sezóny

Přelom března a dubna byl velkou zatěžkávací zkouškou pro můj telefon (mp)  i pro mě samotného (Z). Nevím, co přesně spustilo tuto vlnu, ale moje vnímání situace je takové, že hodně široká veřejnost se nějak domákla, že EVA B hraje 12.4. poslední špíl sezóny 2021-2022 a celá řada významných osobnostní chtěla být u toho. Volal Bruce Willis, Karel Janeček, Enrique Iglesias Jarda Jágr, Leoš Mareš, Roman Stříteský, spousta youtuberů a já nevím, kdo ještě. Pro Eltona Johna ještě zbylo místo aspoň na chodbě, ale lejdy Gagovou jsme museli zdvořile odmítnout. Trochu svým telefonátem překvapil Pelta, ale ten nic nechtěl - tak jsem mu na to (velmi dobře) nic neřekl. Už to vypadalo, že s větším č*****m už do styku jen tak přijít nelze, ale jen pár minut poté zavolal Vladimír Putin 8-) . Za vstupenku nabízel kromě spousty peněz pro celý EVA tým až do D-éčka (které nemáme) doživotní  neomezený odběr plynu pro další 3 generace. Já jsem ale (po vzoru Roba) tuto nabídku odmítl a zkusil jsem protinávrh. Pokud by s okamžitou platností stopnul válku a k tomu zaplatil každému účastníkovi 5 škopků, něco k jídlu a jednoho oslavného panáka U Čolka, pak bychom pro něho měli místo rovnou na laviččce. Možná to krachlo jen kvůli mé lámané ruštině, ale bohužel jsme se nedomluvili :-o

Pohříchu o obrovském diváckém zájmu nebyli dostatečně informováni spoluhráči. Tím pádem pinecová světová jednička Xu Xin ještě 45 minut po oficiálním začátku netrpělivě očekávala dostavení se naší jedničky, která se zasekla v práci. Když se Číňan konečně dočkal, tak jen nevěřícně rozevíral své šikmé oči na to, jak Kudla dostává naloženo od papírového outsidera Oťáka. Pak se ale na poslední chvíli věci vrátily do očekávaného scénáře a k absolutní senzaci přece jen nedošlo.

V té době ale už byla za námi zhruba polovina programu s výsledky vesměs podle odhadů bookmakerů. Tiger Woods po špílu ocenil Dyznyho schopnost koncentroval se na to podstatné a pro něj dosažitelné, což byl duel s Oťákem. Náš hráč ukázal, že hlavu má tam, kde je její místo, a svého soka naprosto rozsápal.

To Julia Robertsová nejdřív hledala dominantnějšího samce v souboji Ondry Polyáka s kapitánem domácích a došla k závěru, že pokud se ten fousatější opravdu snaží, tak není (aspoň po pinecové stránce) co řešit. Vítěz zaujal jak neodolatelným útokem, tak atraktivním pohybem. Pak už z něho nespustila oči a ani další dva sokové z domácí líhně na tom nic nezměnili.

Naopak Xu Xin byl z Kudlova výkonu trochu zklamán. Jeho tunelové vidění domácí jedničky nebylo schopno mentálně pokrýt fakt, že i Jirka Tůma je velmi kvalitní hráč s bilancí přes 70% a i s takovým může borec, který přes léto vůbec netrénuje, prohrát. Nicméně přece jen se v řadách domácích našel někdo, kdo kromě "povinné" výhry s Oťákem dokázal i něco nad očekávání. Byl to symbolicky El Capitan a jeho červený rasanter, který po prvním nepodařeném setu favorizovaného Jirku skoro až vypráskal (Y)

4hra byla opět rozhodující a opět pastva pro oči. I samotný Bill Gates pak U Čolka ocenil všechny zúčastněné a především pak famózní výkon Ondry Polyáka, který to de facto celé rozhodl, protože hrát svoji hru bez ohledu, co jsme mu tam Kudla nebo já poslali. Rovněž přítomný ombutsman Stanislav Křeček vyzdvihnul vstřícný přístup EVA týmu, který přistoupil na podmínky tohoto výjimečného hráče hrát jen v úterý. Tím pádem jsme vlastně týmu Beer Brothers umožnili v přímého souboji vybojovat 4. místo 

Zápis

 

Závěrem bych z titulu své funkce rád zhodnotil celou sezónu.

  • Začnu od Jiřiny. Odehrál 6:6 v singlech  a svým rozhodnutím odjet do Porta poněkud překvapil. Odhadoval jsem, že po jeho odchodu jsme odsouzeni k sestupu. Ale duchem byl zcela prokazatelně (viz jeho komentáře ke všem článkům) s námi. A to opravdu není málo, pokud máte pocit, že někdo na druhém konci Evropy vás kriticky sleduje a hlavně vám fandí (Y)
  • U Dyznyho se předpokládalo, že bude sbírat zkušenosti. Ve dvouhrách odehrál 9:24 (přes 27%) , což je rozhodně nad očekávání. Do 4her se moc nedostal z pochopitelných důvodů. Obrovská pochvala nejen za výsledky, ale i za týmového ducha (B)(B)(B)(B)(B)(B)(B)(B)
  • Kudla po Jiřinově odjezdu prokázal, jak se má chovat jednička - a nebavíme se jen o výsledcích. Přes nelehkou situaci v práci odehrál všechna utkání. I on je skoro až vzorovým modelem, jak má vypadat týmový hráč (h5)
  • rád bych ještě jednou poděkoval i Martinovi a Pepovi za záskoky, byť jejich výsledky byly diametrálně odlišné  
  • Co se týče mé osoby, tak samochvála smrdí, takže jen stroze uvedu, že jsem jednoznačně dosáhl zatím nejlepších výsledků své pinecové kariéry   

Jsem opravdu hrdý na to, že jsem kapitánem takového týmu (D)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil jirivedra | 21.04.2022 12:36
Možná bychom z toho mohli udělat i audioknihu ... takový "Dark side of the stůl" by určitě mělo celosvětový úspěch ... zejména na Brněnsku.
Osobní profil dyzny | 20.04.2022 12:38
Za mě skvělá sezóna. A mimo nadstandardní výkony celého B-týmu, bych vyzdvihl kapitánovi spektakulární zápisy ze špílů. Zvážil bych vydání sebraných spisů, název poladíme, např. PivPong, Na bekendové straně klid, Míčky hněvu ...
Osobní profil jirivedra | 19.04.2022 11:47
Pěkně to El Capitan sepsal. Fandil jsem téměř dennodenně ... až jsem to málem přehnal a vy jste nejenom, že nebojovali o záchranu, ale dokonce skončili v horní půlce tabulky nedaleko postupových pozic.
Kudlu ani není třeba komentovat, rozehrál se k super výsledkům a jako jednička s přehledem táhl tým ... a to vše bez tréninku. Zkrátka, kromě El Capitana je v týmu i El Magnifigue.
Milan se svými téměř 50% předčil očekávání a formu si držel celou sezónu. Tady je vidět, že trénink se vyplácí a snad k tomu přispělo i mé letní tréninkové buzerování.
Stejně tak Dyzny. Skočit ze sedmičky do pětky a hned uhrát skoro 30% je fajne (tuším, že Milan měl v první sezóně podobná čísla?). I tady se covidový tréninkový kemp vyplatil.

A ano, pinec a popinecové utužování týmového ducha mi tu trochu chybí. V červenci bych měl být v ČR, tak se stavím aspoň na pivko po trenálu ...
Osobní profil milan.andrysek | 15.04.2022 16:39
Nojo, jedničko, když člověk přijde domů 23:45 a má v sobě 6 plzní a na druhý den je volno, to pak má ještě spoustu energie a jde to skoro samo
Osobní profil pietro | 15.04.2022 16:28
Krásně jsi ten text nakladl kapitáne

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz