Úvod » 2021-2022 » B

Staré Páky A - EVA B 4:6

publikováno 15.12.2021

Betálná finálka starýho járu

Na finálku letošního pinecovýho járu časově už blízko Velikýho radovanca valila naša sajtna do Slatiny. Kudla před hernou během oplodňování špinky mudroval, že pré má trochu fedry, abysme nedoslali mixnu v takovýmto důležitým špílu. Čekal se vyrovnaný boj.

Naši soupeři nebyli žádní mladí kalósci nebo konópci, ale ani úplní raskeni. Hanák takových 5 křížků, brůdři Pavlišovi spíš dobrých 6. Jinak celkem betální borci. Nejsou to namistrovaní cajzli či vybobulovaní kuzmiči. Laďa, Drahoš a Olin jsou spíš baldoni někde z lontu, ale ne nějací sulcmeni, spíš sympoši. Občas něco vidí pasově, ale na obě strany. Nejedou křivý války, nefachčí tunely - aspoň ne schválně.

V herně 4 stoly jen pro nás, takže jednak fleku hafo a zadruhé jsme mohli hrát na 3 stolech najednou. Tím pádem ale moc nešlo hodit sicnu na židlochovice a čučku na ostatní z mančaftu.

Ze startu jsem hópl na Hanáka. Byl fakt rovinové řízek, uměl ocenit i soupeře (teda aspoň mě). I hru měl rovnou bez nějakých levingstonů v rotacích. Z bekhendu to křižně docela zamazával, z forhendu to bylo mnohem hratelnější. Během prvního setu jsem to zgómnul a pak už to šlo. Je ale potřeba nahlásit, že skoro vše, do čeho jsem praštil, to dopadlo cajk. Drahoš hrál s Kudličkem a ten ho po prvním setu zmerknul taky. Olin byl proti Žankovi trochu móka a vyházel spoustu balónů do retychu. 

Po první rundě všichni domácí nahlásili pasové cund do lejstra a vlastně už byli skoro v gébišu. :-)

Olina jsem zmákl i já, ale takové vegáč jako Žanek jsem s ním neměl. Olin většinou čopoval z bekhendu, ale pak to nevydržel, škrábl do toho a většinou se felil. Drahoš byl silnější a přesnější. Snažil jsem se mu nenahazovat hangy, ale když jsem to udělal, dal řachu a to byl většinou krén. Otočil jsem 0:2, vedl 5:2 v pátým, ale přetlačil mě.

Messer dnes konečně podřezal krk všem třem. Bohužel jsem na vlastní augle viděl z jeho špílů skoro úplný hovno. A to samý jsem viděl i z těch Žankových. Tomu jsem chtěl vysadit helfku na Hanáka. Hókl jsem mu, ať mu hraje do forhendu. Žanek nastražil ovary, ale v prvním setu, kdy prohrával 0:10, si už pomalu chystal klec na fógla.

Ve finálce jsem debl za už rozhodnutýho stavu přenechal Kudlovi a Žankovi. Ten byl ve 4hře dost pasové, naopak Pavlišovci se hecli k poměrně razatní a přesné hře a ve zkrácené verzi upravili stav na celkovou těsnou prohru.

I tak ale sajtna vařila radovanec. <:o) Hned jsme lapli slinu a gómali, jaký uvaříme těšany. Žádný šantán nekde v Oltecu - házet augle na kocóry, kolčit, kérovat do nejaký koc, nedej bože si dotlačit na kér nejaký šlapadlo, nasmrkat do flašinetu  a pak ještě lepit vocasný. Ani žádná bincárna - nésme zas tolik jařin gólovaní a tak vyvatění.

Takže jsme hrnuli Dyznyho skoro-novodurovým vágnem do palerma na spářku do Štatlu u Augecu na motané hrnec. Žanek valil na plné cérez, protože jsme měli šlajsnu a těžké módr. Tam jsme hodili čučku na futrcanc, zbagrovali nejakó chálku, kósli jsme pár plnotučnéch (B)(B)(B)(B)(B), ale ubrus nikdo nelóskal. Byl lochec, ale když raky sypaly (O) 10, museli jsme zalepit těžký rantále a vysmahnót. Pivonoš zamachloval a tak jsme hodili vratislava na domášov.

Jak jsem byl kóslé, tak i když jsem v busu nedurchčil, tak jsem omylem dohrnul do Avijón Šopink Parku. Tak jsem chvílu babócal, než jsem chytl něco curyk. Ještě že nebylo kaltnový počágro. Když jsem dosmykoval domažlice, stařka už byla v betli. Její fela. Musela si až do druhého dne počkat na moje hantýrování, ze kterého zgómla, s jakým betálným kořeněm měla grilovačku a jaké sajtny su hrdý kapitán.

Cund

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 23.12.2021 21:56
Je to tak. Nejdřív čekání na základní ideu, pak konstrukce námětové kostry a nakonec doladění při lingvistickém studiu.
Osobní profil dyzny | 23.12.2021 20:43
Milane, to muselo dat strašné práce … přitom taková blbost
Osobní profil pietro | 16.12.2021 21:35
Musel jsem sice občas použít překladač, ale zápis jak víno
Osobní profil jirivedra | 16.12.2021 14:27
No Franta by to líp nevyblil!
Děláte mi radost, chlapci. Hrdě se dmu nad výsledky, takřka ideální konstalace 3 - 2 - 1 a je to v kabeli už před čtyřhrou...

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz