Úvod » 2021-2022 » B

4. kolo Gullivers E - EVA B 8:2

publikováno 01.11.2021 (aktualizováno 03.11.2021)

Střet dvou pinecových světů

Tento duel byl netrpělivě očekáván celou širokou BRESTovou veřejností. Nešlo totiž o nějaké tuctové utkání, ale o střet dvou různých pinecových filozofií, ideologií, přístupů či hodnotových žebříčku - zkrátka střetu dvou světů.

Na jedné straně stáli představitelé známé velkoprodukce značky Gullivers. A jaká tři slova se každému hráči BRESTu vybaví při vyřknutí názvu týmu Gullivers. Jsou to 1. trénink, 2. trénink a 3. trénink. Jejich těžce konkurenční prostředí pod přísným dohledem Otce Zakladatele prostě vyžaduje každodenní řeholi. Na nějaké tlachání u piva a budování hlubších vztahů není prostor. V kurzu je asketický způsob života, kdy je vše ostatní kromě stolního tenisu odsunuto na vedlejší kolej. Data z tréninků i zápasů jsou na denní bázi analyzována nejmodernějšími systémy, jsou reportována Nejvyššímu Gulliverovi a ten pak činí rozhodnutí jako úprava tréninkového plánu, nákup nových hal, robotů, potahů, přeřazení hráčů mezi týmy, taktická doporučení, v krajních případech i důtky neúspěšným hráčům nebo rovnou vyřazení z kádru.

Na druhé straně stojí EVA disponující poněkud jinými zbraněmi. Je to především moudrost hráčů, kteří nemarní svůj čas příliš intenzivními a častými tréninky, protože dobře vědí, jak nebezpečné je přetrénování a následné vyhoření. V tomto směru je naprostým mistrem svého oboru Kudla. Další 2 členové naopak šetří pohybem u stolu uvědomujíce si nebezpečí únavy. Vedou je k tomu pohnutky vskutku ušlechtilé - především vnitřní lenost a mizerný stav jejich zad. Stejní 2 členové vykazují i vysokou dávku sebekritiky, která se hlasitě projevuje během špílu - sebe sama tím nakopnou, naopak soupeře ukolébají. Nicméně úplně největší zbraní jsou pozápasové rozbory a tiskové konference s fanoušky (B)(B)(B)(B)(B), které vždy přinesou spoustu podnětů do dalších bojů.

15 minut před začátkem jsem nahlédl do herní místnosti ve Slatině a viděl jsem tam jen 2 roboty nastavené na vysokou rychlost, co pinkají proti sobě do kříže. Pak se ale jeden z nich pohnul a identifikoval jsem notoricky známého Peťu Brožka a mně dosud neznámou momentální týmovou jedničku Zbyňka Světnicu. Naznal jsem, že je vše dle očekávání. Zase trénujou jako paka... Věnoval jsem se opatrně rozcvičení svého ne úplně optimálně vyladěného těla, především zad. Po příchodu ostatních hráčů a vyjasnění, že Kudla přijde ze směny trochu později, se šlo na věc. Schválně jsem se napsal na první zápas proti Peťovi, protože jsem vyhodnotil, že tady mám největší šanci a po prvním špílu už bych mohl mít záda úplně v hajzlu.

Začátek byl naprosto famózní. Petr se tradičně výborně hýbal. Navíc si díky hodinám drilu na mě připravil docela nepříjemný servis, rychlost smečí posunul za hranici vrátitelnost a dokázal úspěšně zaspinovat skoro až z nesmyslných pozic. Na druhou stranu dělal nemálo chyb. Důvodem byla hlava - jednak zbrklost, zadruhé psychika. Už asi zapomněl moje tužkové držení a z toho pramenící poněkud jiný let míčku. Vydal jsem ze sebe asi maximum a slavně ho zdolal. (Y) V paralelně hraném oboustranně pěkném zápase se Světnicou přidal druhý bod Jiřina a vypadalo to víc než nadějně. :-) Pak nastoupil Kudla proti Valovi a první dva sety vyhrál. V ten moment jsem byl přesvědčen nejen, že "Wir schaffen das", ale že to bude s přehledem. Náš přístup k pinecu založený na zdravém selském rozumu se prosadí proti těm "polorobotům". Prostě máme zkušenosti, týmového ducha, trochu talentu (ti, kdo ho mají méně, ho nahradí trochou píle). Oni mají samozřejmě kromě píle taky týmového ducha, zkušenosti a talent, ale dnes na nás prostě stačit nebudou.... (h5)

KONEC PRVNÍHO DĚJSTVÍ, OPONA PADÁ, PŘESTÁVKA, OPONA SE ZVEDÁ, ZAČÍNÁ DRUHÉ DĚJSTVÍ

Gulliveří smršť. Vala otáčí s Kudlou. Ten nehraje špatně, byť občas podléhá pasivnímu pinkání, které ho spolehlivě přivede do záhuby. Zkouší všechno možné, ale jeho soupeř se výborně pohybuje a všude je. Přidává jistotu v úderech a není na to žádná protizbraň. Petr Brožek si vůbec nic nedělá z toho, že v úvodu podlehl papírově nejslabšímu hráči sopeře, skoro vše mu padá na místo určení a sklízí zasloužené ovoce svého tréninkového úsilí. Jirka s Kudlou dělají vše nejlíp, jak umí (včetně 4hry), ale na soupeře to prostě nestačí. Já se sice taky snažím, ale hluboko v podvědomí to chci spíš ve zdraví dohrát, soupeři jsou nad mé síly. :'(

Celkově shrnuto, bylo nám nastaveno kruté zrcadlo reality. Bohužel nám mizí Jiřina do Porta a byť zbývající soupeři asi nebudou dosahovat podobné kvality, budeme to mít těžké. Moje záda jsou na tom už přes týden velmi špatně, Dyzny je spíše ve fázi sběru zkušeností s kvalitnější soutěží a Kudla si bude muset rozpomenout na doby, kdy býval fantomem pátých setů. Ale nehažme flinty do žita, nelámejme hole a nepočítejme zajíce během honu. Pojďme si hru užít a dejme do toho, co bude v našich silách. Výsledky prostě budou takové, jaké si zasloužíme.

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 03.11.2021 20:53
Bylo to až příliš kruté, dlouho jsem nezažil takovou bezmoc (pinecovou)
Osobní profil jirivedra | 02.11.2021 22:46
Na rok. Tedy do Brestu naskočím (snad) až zas příští listopad.
Osobní profil Svarcik | 02.11.2021 19:13
Jiřino, na jak dlouho valíš do Porta?
Osobní profil Svarcik | 02.11.2021 19:12
Díky redaktorovi za super zprostředkování zážitku z tohoto zápasu! Předpokládám, že jste pozápasový rozbor nepodcenili ...v dalších zápasech z toho budete těžít a poté se jasně ukáže, která pinecová filozofie, ideologie a přístup je lepší. Jak autor píše, je potřeba vyčkat na konec honu
Osobní profil jirivedra | 02.11.2021 14:10
No popravdě to příště bude asi úplně stejná mlata. Borci jsou dobří a rychlí. Jako hratelní asi stále jsou, ale to musí vše vyjít.
Hlavně na Valu se musí nějak chytřeji. Co ten mi vybral (můj obávaný backhend ven), to jsem ještě v Brestu neviděl. Popravdě jsem párkrát po takovém returnu v úžasu a nadšení chválil soupeře, protože to byl fakt pěknej pinec.
Sice je výsledek poměrně krutý, vzhledem k množství 5ti seťáků, ale já si teda zahrál bezvadně.
Osobní profil radim | 02.11.2021 10:11
Co se dá dělat, příště to bude lepší, pravda a moudrost zvítězí nad drilem a mašinou.
Osobní profil milan.andrysek | 01.11.2021 11:32
Ale časově to žádný maraton nebyl. Borci hráli celkem útočně, žádné výměny 40x přes síť
Osobní profil bidi | 01.11.2021 11:22
Tech petisetaku tam bylo! Skoda, ze to nevyslo.
Osobní profil milan.andrysek | 01.11.2021 10:11
Vidím, že jsem se nějak rozepsal. Holt my nezaměstnaní toho času máme trochu víc . Příště to bude kratší

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery