Úvod » 2021-2022 » B

1.kolo EVA B - Koala Klan 4:6

publikováno 02.10.2021

Koala je hrozný dravec

    Po dlouhém čekání začala nová lovecká sezóna a náš kmen se vydal na lov divokých koal.
    Věděli jsme, že koala je nebezbečné zvíře. Samečci sice naoko působí jemně unaveným dojmem, ale dokáží v nestřeženou chvíli vycenit zuby a zaútočit. Naproti tomu samičky vynikají neobvyklou hbitostí a rychlostí a svoji kořist dokáží doslova rozsápat.
    Náš kmen se pro letošek rozšířil. Kromě starého známého náčelníka Suchého Měsíce a léty prověřených lovců Dehtové Plíce a Trapná Záda se nové lovecké sezóny účastní i mladý nadějný Roztřesená ruka.
K lovu jsme si vytipovali smečku tvořenou dvěma samečky a jednou samičkou a dlužno dodat, že jsme se hned v úvodu sezóny dost přepočítali.
    Agresivní samička nám nedala šanci a unikla všem lovcům. I když Trapná záda byl blízko a samičce zahnané do kouta stačilo zasadit poslední ránu, nezvládl to a nepochopitelně ji nechal uniknout. Se samečky to bylo o poznání nadějnější. Zvlášť starší alfasamec, zchromlý předchozími boji, nebyl příliš pohyblivý a přes zavilý odpor nakonec podlehl soustředěnému útoku všech tří zkušených lovců. To mladý samec ukázal, že koalu nesmíte podceňovat. Zkušeně unikl jak Dehtové Plíci, tak i trochu překvapivě Trapným Zádům. Čest musel zachránit až náš náčelník, který i ve svém pokročilém věku ukázal svoji mazanost a dotáhl útok do vítězného konce. Už ale přecejenom není nejmladší a tak z lovu odstoupil a přenechal oštěp Roztřesené ruce. Ten se toho nebál a pro svůj vstup do kmene elitních lovců si jako první cíl vybral hbitou koalí samičku. No ať se mládí vydovádí! Dle očekavání samozřejmě neslavil úspěch, ale po pravdě - v sezóně ho nečeká mnoho srovnatelně težkých cílů.
    I když si náš kmen držel čest a naději, celkově skončil lov neúspěchem, jelikož i závěrečný poslední útok naděje, který vedli Trapná Záda a Dehtová plíce skončil fiaskem a mladý samec se samičkou je nenechali ani přiblížit na dostřel.

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil dyzny | 29.10.2021 20:41
Roztřesená ruka potvrzuje, že se mu z hbité samičky třásla ruka více než obvykle. Míček jsem zahlíd, jen když jsem podával.
Osobní profil radim | 11.10.2021 9:17
Milda dva body, moc pěkné. Zápis super Výsledek už horší, ale bude líp.
Osobní profil milan.andrysek | 09.10.2021 21:40
Howgh
Osobní profil jirivedra | 08.10.2021 9:59
Tuto vydělanou kůži kojota popsal moudrostí otců Trapná Záda. Ale on necítit se uražen a nevykopat válečný půllitr.
Pomýlení Dehtové plíce brát jako poctu, že jeho článek být stejně dobrý jako od Suchého měsíce. Dehtová plíce může v klidu vykouřit špinku míru.
Osobní profil pietro | 07.10.2021 21:56
Dehtové plíci se líbit článek Suchého měsíce
Osobní profil bidi | 03.10.2021 13:51
Hezký článek, výborně jsem se zabavil. Gratulace náčelníkovi a příště to bude lepší!
Osobní profil jirivedra | 03.10.2021 12:21
Ty vole! Ypsilon! A hned dvakrát! Jak se to jenom mohlo stát? ... opraveno
Osobní profil milan.andrysek | 02.10.2021 18:29
Je trochu škoda, že když zrovně mně to tentokrát tak nadstandardně vyšlo, tak kluci přidali jen z jejich pohledu "povinný" bod s Markem Vašínem. Přestože hbitá (jinak gramaticky správně píšicí autor tím ypsilonem dost překvapil) Marcelka utekla z Jiřinovy mušky na poslení chvíli a to se ukázalo v konečném součtu jako klíčové, tak na druhou stranu, soupeř byl lepší a až tak těsné to nebylo. Koneckonců tři z našich 4 zářezů byly pětiseťáky.
Já jsem Marka přetlačil díky uvědomění si, že nekonečné nenápadité pinkání k úspěchu nevede a je třeba útočit i z ne zcela nalitých pozic. S Marcelem se mi podařilo nepřistoupit na jeho styl. Jakmile se dostal ke svým obávaným spinovým náhozům, byl jsem bezradný (i ostatní s tím měli problémy). Naštěstí nadělal i dost vlastních chyb a výkon blízko horní hranice mých možností na něj překvapivě stačil.
Jiřina až do stavu 1:0 a 9:4 s Marcelem hrál vcelku dobře. Pak ale přišel těžko vysvětlitený zlom a jeho jinak procentuálně vysoce úspěšné útoky vydrilované pravidelnými tréninky končily pohříchu často jinde než na soupeřově části stolu. Ztráta sebevědomí byla částečně vidět i ve 4hře, ale ta byla v tomto složení soupěřů těžkým soustem tak nějak obecně.
U Kudly byla poznat herní a tréninková pauza. Samozřejmě svůj přirozený talent neztratil, ale herní jistota především v útoku trochu pokulhávala.
Dyzny zažil těžkou premiéru. Vlétl do ní opravdu "po hlavě" - 2 nezvládnuté příjmy a servis za, první bod za stavu 0:6 po chybě soupeřky. Pak to bylo o poznámí lepší, ale přece jen si s porovnáním s minulými sezonami připadal jako ve sportovním přenosu puštěném s 2násobnou rychlostí.
Vzhledem k brzkému Jiřinově odjezdu na rok do Potugalska to budeme mít v sezoně těžké, ale musíme se s tím poprat.
Osobní profil jirivedra | 02.10.2021 14:40
No zkrátka jsme to projeli. Soupeř byl prostě silnější. Ale sákryš! Mnoho nechybělo! Nad Marcelkou jsem vedl 10:8 v pátým, projel jsem to.
Nad Marcelem jsem v druhém setu (první jsem vyhrál) vedl 10:4 ... a pak mi vyplo a už jsem nedal nic a hladce prohrál. Zkrátka nebyl to můj den.

Ale jinak El Capitan repect! Jednička týmu a po prvním kole 100%

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789 101112
13141516 171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz