Úvod » 2019-2020 » B

6. kolo EVA B - HEJ-RUP 7:3

publikováno 17.11.2019

Důstojný křest nové herny

Nerad bych se mýlil a klidně sním svůj klobouk, jestli vám budu lhát, ale žiju v domnění, že toto utkání bylo BRESTovou premiérou pro Vrchličák. Poté, co všichni účastníci prošli nástrahami v podobě procházky potemnělými rozkopanými ukolními ulicemi, nalezení nejasně označeného místa konání či procedurami pro vstup do objektu, mohli jsme přikročit k představení a prvnímu hodnocení hracích podmínek. Prostorná šatna, kvalitní stoly, funkční oddělující síť, velmi dobré osvětlení a zdi cihlové barvy umožující dobrou viditelnost míče patří v výrazným kladům. Nedostatky v podobě mírně zkráceného prostoru za stoly, designově ne zcela doladěných sociálek, neexistence sprch, prašnosti či vlhkosti lze hodnotit jako opravdu drobné. Dokonce se tam mihly i nějaké divácké násvštěvy, které trochu oživily a přitom víceméně zachovaly svatý klid, tak vzácný třeba v Hraváči.  
Pokud jsme byli považováni za favority, tak opravdu je za mírné. Štefanec, který podle všeho věnuje tréninku více než my, i Sobotka se svou hezkou úročnou horní hrou jsou hráči, kde já můžu jen příjemně překvapit a ani pro Jiřinu s Kudlou nebyl úspěch proti byť jednomu z nich ani zdaleka zaručený. Nebřenská se bezpochyby nemůže chlubit zrovna železnými nervy. Často se sama psychicky skoro až sesype, ale když chytne lauf, tak je nebezpečná a občas to i vynese kýžený úspěch. 
První runda nevyšla zrovna bůhvíjak. Štefanec byl aktivnější a Kudlu přetlačil. Jiřina se po prvních dvou pohodových setech jaksi zasekl a přenechal iniciativu Nebřenské. Naštěstí v pátem setu překvapení nepřitustil. Já jsem proti Sobotkovi dobře začal a můžu jen hlubuce litovat několika setbolů na 2:0. Bohužel zůstaly neproměněny a pak už mě soupeř k ničemu nepustil. Čili 1:2, 4:8 na sety - teda žádná sláva. (N)
Pak jsme ale už utkání ovládli. Tedy až na můj zápas se Štefancem, který mě zaujal velice kvalitním blokování mých jinak povedených smečí do bekhendu. S ohledem na to, že jsem neměl co ztratit, zkoušel jsem různé experimety, ale moc mi nevycházely. Jiřík potvrdil, že se žádný herní útlum z jeho strany konat nebude. V duelech se silnými soupeři vzal otěže zápasů do svých rukou a nepustil je.(h5) I Kudla zaslouží pochvalu. Především za to, že se už nenechává tolik unášet možnosti svých nových potahů. Už to toho tolik nepere a vrací se ke svým osvědčeným zbraním, především pak přesným forhendovým útokům do soupeřova bekhendu.
Rovněž nemůžu nezmínit svoji výhru nad Nebřenskou. To je přesně to, co se od mě jako týmové trojky čeká. Kromě výpadku ve druhém setu, kdy jsem soupeřku na čas pustil do sedla, jsem to zvládnul celkem obstojně.
Za odměnu jsem si pak mohl po boku Kudly zahrát 4hru. V naší hře se zajisté našly nedostatky, především pak v ne zcela optimálním pohybu. Problém byl ani ne tak v nefunkčních nohách jako spíš v hlavě, kde se u nás obou rodily občasné plody ze semínek podcenění a lenosti. Naštěstí nám fungovaly kromě rukou i další faktory. Především pak touha vyhrát a neshodit se už v průběhu zápasu u přihlížejícího pana majitele.
Tímto jsme soutěžně pokřtili naši novou hernu a troufám si tvrdit, že to bylo pokřtění důstojné.

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil jirivedra | 18.11.2019 11:21
Podotýkám, že je to letos první vyhraná čtyřhra ve složení ElCapitan/Kudla.
Osobní profil jirivedra | 18.11.2019 10:57
Nezvyk na nové prostředí byl oboustranný, ale myslím, že si s hernou budeme rozumět. Prasata chodila všem, ale asi trošku víc pro nás.
Dodám, že odveta může být úplně o něčem jiném a to díky faktoru Sobotka, který, jak to jen říci diplomaticky, je prostě nervově labilní. Taktika "Kudla mu to znechutí a já ho pak dorazím" vyšla na 100%. Protože pokud je Sobotka v pohodě, tak mě s přehledem smázne, jako třeba při mém loňském náhradničení za A. V případě, že v pohodě není, chová se znuděně, fláká to a špíl téměř odevzdává. Skoro to hraničí až s nesportovním chováním.
Osobní profil pietro | 17.11.2019 23:40
zápis hezkej, ale prosím opravit mé pojmenování ve větě: "Štefanec byl aktivnější a Kundlu přetlačil." Kdoví na co jsi myslel, když jsi to psal

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz