Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019-2020 » B

1. kolo Motivace B - EVA B 4:6

publikováno 30.09.2019 (aktualizováno 11.11.2019)

Svatokrádež

Historický vstup B týmu do ligy páté se odehrál na svaté půdě u Salesiánů v Žabovřeskách. 
Náš příchod už drahnou čvrthodinu předem ohlašovaly hlasité zvony zvoucí na sváteční obřad prvního dne soutěžního, kterýžto naplněn byl utkáním úvodním mezi týmy vskutku různými. Tým domácí, jež se loni v lize čtvrté nacházel, byl složen z lidí pravověrných a zbožných. Zato hosté, to bylo plémě zvrhlé, poněvadž se po špílech v podnicích pochybných alkoholu často oddává a s osobami nedůvěryhodnými řeči  bezbožné ba i nemravné u toho vede. Sám ďábel (6)snad ale tomu chtěl, aby se ze šesté do ligy páté dostali.
Farnost salesiánská jistě nedostatky hmotnými netrpí. Sotva by se v jejich statostánku vymoženosti takové jako samostatná sprcha i koupelna vícekapacitní nacházeti mohly. Podlaha kvality vysoké dosahovala a klidu dostatečnému pro tenis stolní hráči veškeří těšiti se mohli.
Poté, co soupisky odshora dolů vyplněny byly, nehrající kostelník jasným hlasem složení prvních dvou dvojic souputníků zvěstoval. Mírně na záda chorému Milanovi se do jeho cesty životem postavil samotný Biskup. Ctihodný levoruký pán pohyblivosti nadměrné nevykazujíc však servis nepříjemný měl, nicméně míčů mnoho po returnu mém mimo stůl dočasně pokoj našlo. Podivuhodnému forhendu čeliti jsem musel, jakoby nikoliv raketou, nýbrž snad kropenkou tento úder odehrán byl. Po prvních dvou setech, kdy snad veškeří zlí duchové se proti svatému muži spolčili a prasaty četnými život jeho otravovali, se přece jen bůh smiloval a svého služebníka spravedlivou palmou vítězství odměnil. A to i přes veškerá nebezpečenství v podobě nejméně jednoho mečbolu toho neznaboha.
Kudla, jehož loňská bilance naděje nesmírné týmu nešemu dodávala, na skutečně tuhého protivníka narazil. Bílkovi se skoro žádných chyb vytvářeti patrně nechtělo. Kudla zkoušel chvílemi trpělivý býti, chvílemi rány až neskutečné páliti. Utkání dle průběhu snadno by k horské dráze na pouti připodobniti šlo. I v tomto případě však k nejméně jednomu hostově mečbolu neproměnenému došlo a ateista se opět nad vyšší mocí skloniti musel. :-(
Tímto však Nejvyšší patrně dojmu falešného nabyl, že více ochrany již domácí vzhledem ke stavu 2:0 nepotřebují. V utkáním třetím nastoupila proti Jiřinovi matka představená zvoucí se (opět příznačně) Křížová. Jiřina sám se sebou dosti se trápil, klidu duševního nalézti stále nemohouc, často klel natolik, že jsem se až obával, zda-li ho třeba kostelník nepokárá pro znesvěcení svatého místa. Nakonec přeci jen styl vybroušenější prvního bodu pro hosty zajistil.
V zápasech zbývajících se již zcela naplnily role, k nimž jednotliví členové týmu vyvoleni byli. Nevadilo, že Bílek bych protivníkem silným až přespříliš a nikdo si na něj nepřišel. Podstatné bylo to ostatní.
Jiřina hrou svojí suverénní Biskupa zcela zneucitil. Na jeho jedovatý servis často útokem spinovým a chladnokrevným opáčil. Nic z rituálů Biskupových mysl pevnou Jiříkovu nerozhodilo. :-)
Já jsem vědom si plně byl, že hanbě a posměškům čeliti bych musel, kdybych týmu svému aspoň bodem nepomohl. Matka představená naštěstí nenašla nic, co by do úzkých mě dostati mohlo. Chtělo to pouze aspoň přiměřeně aktivní býti a do jejich útočných rituálů ji nepustiti. Chyb mnohých se tato ctihodná žena dopouštala a tyto faktorem rozhodujícím v účtování konečném byly.(Y)
Králi loňského ročníku šesté ligy ani jeden z vysokých církevních funcionářů výrazného protivenství připraviti nedokázal. (h5)
To vše dohromady znamenalo naše vedení a místní zvony se rozezněly ten den již podruhé a tentokrát již bily na poplach a svolávaly veškeré věřící k podpoře strany spravedlivých. Po pauze vyplněné čekáním na farníky, se přistoupilo k rozhodující čtyřhře, pro níž bude následovat buďto domácí Armagedon nebo dojde ke svátosti smíření mezi oběma týmy. 
Za pronikavého tónu varhan a zpěvu mohutných chorálů musili naši hrdinové držeti nervy na uzdě, nenahrávati Bílkovi a sami si zbytečnými chybami neubližovati. To se nakonec povedlo :-D a za zvonění úmíráčku pro domácí jsme se s pocitem dobře provedené svatokrádeže jali podlehnouti víru bahna středu velkoměsta a všem jeho hříšným nástrahám.  (B)(B)(B)

Písmo svaté

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 01.10.2019 16:46
Amen
Osobní profil radim | 01.10.2019 12:47
Supr vykročení do páté ligy. My jsme je loni dali 8:2, to ještě byli s Jouklem.
Osobní profil milan.andrysek | 01.10.2019 12:24
Jen se obávám, aby do budoucna neposílili. Třeba v jiných týmech BRESTu jsou pro ně lákavá jména jako Božík, Rájecký, Láska, Duchoň, Modlitba, Božek, Pokorný, Mikulášek či Bohumil (Nešpor)
Osobní profil jirivedra | 01.10.2019 11:02
Naše divoké tance kolem ohně a obětování kozla se vyplatily.
Ani té síry jsem nemusel dštíti tolik, jak El Diablo v článku naznačuje.
Osobní profil bidi | 01.10.2019 9:51
Hezky zapsano a jen tak dale!

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz