Úvod » 2018-2019 » B

9. kolo EVA B - ST Slatina 9:1

publikováno 01.12.2018

Tak jsme dobří, no a cóóóó?

Předpokládali jsme lítý vyrovnaný boj, kde bude dost pravděpodobně závěrečná 4hra rozhodovat. 

Nicméně na rozdíl od jiných týmů je jejich sestava dosti proměnlivá a nejinak tomu bylo tententokrát. Šli v tomto směru dokonce až do takového extrému že když jsem se zeptal jejich šéfa, koho na jakou pozici mám napsat, tak kromě svého příjmení znal ze zbývající dvojice pouze polovinu :-)
Nastoupili teda v pro nás v téměř neznámém (kromě Kudlových zkušeností z loňské sezony) složení

  • Lukáš Trizna - letos 8:9
  • Martin Mahrik - letos 7:2
  • Lukáš Hubatka - letos zatím nehrál

Chyběla tedy jejich jednička Tomáš Polóni (17:4). Ani my jsme bůhvijakou znalostí hráčů našeho soupeře nedisponovali, takže došlo k omylu a začalo se hrát v rozporu s pořadím uvedeným v zápisu a v dobré víře výsledky zapisovat do špatných kolonek - proto zápis vypadá tak, jak vypadá ;-).
Ohledně našeho výkonu musí jít veškerá skromnost stranou (h5). Jiřina všechny vypráskal, jakoby to byli nějací neumětelové.

Přitom to všichni tři opravdu uměli, jen tam občas byla vidět jakási neostřílenost a někdy ne úpně štastně zvolený úder v dané situaci. Levák Mahrik z nich byl nejlepší. Uměl sice všechno, ale semtam svému soupeři svojí chybou pomohl. Rovněž další Slovák Trizna měl sice moc pěkný forhendový spin, ale využíval ho naštěstí nějak méně často a dal se udolat přes bekhend. Z něj často nalíval, ale kompenzoval to houževnatou obranou, z níž pramenily divácky zajímavé výměny. Hubatka hrál tak nějak podivně. Vzhledem ke svému mladému věku nic moc pohyb, často hrál takovou nezajímavou udržovačku, ale občas překvapil pozoruhodně hezkým skoro až tenisovým vytahovaným forhendem z pohybu. 

I Kudla dal všechny tři (Y) - byť už ne úplně hladce jako ten den fenomenální Jiřík. Pak už ani není třeba z pohledu celkového výsledku moc řešit, kolik výher jsem si připsal já (jestli vůbec nějakou) a ani kdo hrál 4hru a jak. Ale proč to zamlčovat..... :-) 
Přestože můj výkon v singlech měl k bezchybnosti daleko, 2 výhry proti soupeřům takové kvality a zvládnutí obou pátých setů, k nimž došlo, je příslibem, že v budoucích špílech můžu svým příspěvkem pomoci i v duelech, kde mí spoluhráči takto suverénní nebudou. Dobrý pocit mi nemusí kalit ani fakt, že Hubatka nedbal svých zdravotních předpokladů a dal si kafe, které mu neudělalo zrovna dobře, protože mu zvedlo tlak zcela mimo jeho komfortní zónu. Dokonce potřeboval o pár minut odložit začátek zápasu a zjevně v něm nevypadal zrovna ve své kůži.
Ve 4hře jsme se Kudlou své papírově poměrně silné soky po opravdu výborné hře naprosto rozsápali na cucky (h5).
Touto nečekaně jasnou výhrou jsme se pasovali na opravdu reálné kandidáty na postup a myslím, že by se nám mohlo (ba i mělo) podařit strávit přelom roku na prvním místě tabulky. 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 03.12.2018 22:12
Překvapivě snadno. Sympatickej tým, pěkný styly, tak to má vypadat
Osobní profil jirivedra | 02.12.2018 16:37
Bylo to trochu nečekaný. Dle výsledků a zpráv od Kudly jsem byl trochu vyplašenej. První uklidnění přišlo s tím, že jejich jednička Polóni nedorazil, druhý s mým prvním hladkým vítězstvím. No a když i Milan přidal bod, tak už jsem tak nějak čekal, že to dáme. Ale 9:1 je i tak překvapivě vysoká výhra.
Odveta bude asi těsnější, ale snad se taky zadaří ... když holt jsme tak dobrý

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery