Úvod » 2018-2019 » B

6. kolo EVA B - ZABAZA 8:2

publikováno 18.11.2018 (aktualizováno 23.11.2018)

Až nečekaně na pohodu

Soupeře sice celkem dost známe, ale jejich zatím stoprocentní bilance po pěti kolech byla poněkud překvapivá. Loni se jen o jediný bod zachránili v šestce, takže čím to, že se letos takhle od začátku prezentují....8-) U tří pánů, co už mají šedesátku za sebou, by i přes fakt, že jsme je párkát načapali při trénování, se nějaké prudké zlepšení už očekávat moc nedá. A ani častější nasazení mladší krve v podobě Radka Zálešáka juniora by je mezi nějaké horké kandidáty postupu katapultovat přece nemělo. Částečně na tuto záhadu dala odpověď Jiřinova výzkumná činnost, kdy zjistit, že několikrát hráli proti dvěma hráčům. Takže nebylo potřeba se bůhvíjak obávat.

Už úvodní zápas dal naznačit, že by dnes mohlo dopadnou dobře. Dokázal jsem si po předchozí sérii neúspěchů, kdy jsem už uvažoval i o zoufalých tazích, jako je výměna potahů, v pouhých 3 setech poradit s mladým Radkem. Loni to měl 9:3, letos doposud 5:1, takže pro mě nezpochybnitelný úspěch(Y). Možná se nestačil adaptovat na můj styl, ale jeho mnohdy krásné odvážné údery na jedné straně kompenzovalo spoustu chyb na straně druhé. Výměny nebyly nikterak dlouhé, často byl k vidění nevrácený servis z obou stran. Rovněž Jiřík s Kudlou si se svými soky poradili a po první rundě jsme měli jasně nakročeno k výhře.

I v ostatních duelech jsme povětšinou uspěli - až na 2 výjimky - já jsem nestačil na Borka (loni 40:26, letos 12:3). Upřímně řečeno, nepřišel mi bůhvíjak nadupaný, nicméně postupně se mi přestalo dařit a ani různé herní experimenty a vyšší míra rizika úspěch nepřinesly. O druhou ztrátu (pro náš tým v celém utkání a pro Kudlu v dosavadní sezoně) se postaral mladší Radko. Jeho výkon ten večer totiž postupně gradoval a zatímco proti Jiřinovi hrál už slušně, ale ještě to nestačilo, tak proti Kudlovi už hru vyloženě diktoval - hrát dost riskantně, rychle nastupoval do útoku a dost mu to vycházelo.

Soupeři nepomohla ani výměna urputného obranáře Bauera (loni 26:38, letos 12:2) za papírově o něco slabšího (18:38, 4:6) Radka Zálešáka staršího. Skutečnost, že tak udělali z utkání téměř výhradně rodinnou záležitost, jejich výsledku spíše uškodila, jelikož Radko st. neuhrál ani set.

Jiřina, který si bez větších výpadků celkem s přehledem připsal 3 zářezy (h5), své místo ve čtyřhře nechal nám, co jsem měli skalpy "jen" dva. Až na třetí set, kdy jsme trochu usnuli na vavřínech a trochu vypadli z role a přidali jistou míru "zablbnutí si", jsme si celkem bez větší námahy připsali i závěrečný bodík. 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 19.11.2018 17:45
Zápas pěknej. S mladým Zálešákem jsem si ani nečuchl. Hraje pěkně stylově a tak trochu vabank. Když mu to chodí, tak to pro mě je těžko řešitelný Jinak pochvala Milanovi, no a Jirka samozřejmě zkušeně
Osobní profil jirivedra | 19.11.2018 12:52
Jo, ten večer to bylo z naší strany slušné představení. Milanovy dva body byl po pauze výtaný sukces. To, že Kudla nedal juniora můžeme blahoskloně připsat na vrub pinecové únavě, protože Kudla měl během čtyř dnů tři zápasy, z toho den před tím za Ačko, takže už mu trochu chyběl zápal a energie.
Uvidíme příště, to se taky může stát, že nás junior dá všechny.

Aktualita

Turnaj EVA 2024
Epická bitva ve finále ... a zase ten Kudla!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery