Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2016-17 » B

EVA B - Sokol Komín C 5:5

publikováno 11.12.2016

Nečekaný husarský kousek

Při rozboru výhry s LinioPlanem konajícím se den předem, který byl zároveň taktickou přípravou na Komín, nám s každým dalším škopkem pomalu ale jistě rostla ramena. Nakonec narostla do takových proporcí, až jsme si říkali, že i když s tím Blažkem (loni v páté lige měl 91% a v šestce se nudí ještě víc) asi moc nenaděláme, s těma ostatníma třeba zameteme a nakonec třeba něco vybojujeme. Co do hráčského složení (jeden naprosto nehratelný, zbytek při dobrém výkonu řešitelný) je to tým dost podobný VVT, s nimž se při shodě okolností dá dejme tomu plichta ukuchtit.

Zápasy s Blažkem byly tak nějak zbytečné. Tento hráč se do šestky hodí asi tak stejně jako Děda Mráz na letní brigádu, takže to bylo jen o tom, jaký nejvyšší rychlostní stupeň ho donutíme zařadit. Valnou část zápasů hrál bez jakéhokoliv zaujetí. Citlivější povahy by jeho většinově laxní herní projev (zvláště způsob podání a pohyb) mohly brát skoro jako neúctu k soupeři. Na druhou stranu docela i chápu snahu průběh aspoň takto uměle zdramatizovat. I když mu Kudla i Jiřina sebrali set, což je samo o sobě úspěch, který se nedá dosáhnou jen tak zadarno, a i můj zápis proti němu vypadá vcelku přijatelně, bylo by naivní si myslet, že se přes Blažka dalo bodovat. Důležité byly ostatní duely.

Prvním takovým bylo Jiřinovo měření sil s Danielem. Co do výkonu našeho borce to bylo pokračování jeho včerejší jízdy s plnou kontrolou. Nenechal se rozhodit občas nečekanými nepříjemnými horními rotacemi z čopoovaných výměn a především v koncovkách nepřipustil žádné pochybnosti, kdo získá první důležitý bod.(Y)

Zaválel i Kudla s Dorúškem. Postarší chlapík praktikoval na pohled pěknou hru se dvěma zbraněmi. První byl nepříjemný servis s boční rotací a spíše neregulérními (ne)nadhozy, druhou pak to stejné, co uměl Daniel - v nižších soutěžích vzácnou transformaci čopu na lift. Byl to dlouhotravjící boj, na jehož celkové délce měly lví podílel Dorúškovy posedávačky mezi sety - opět notně převyšující limit daný pravidly. Nic z toho náš žolík neřešil a s bravurou sobě vlastní si dokráčel pro důležitou výhru. Další bod připad i proti Danielovi. Tady měl vyhráno vlastně už po prvních 2 setech. Přestože dostal v dalších dvou dost za uši, páté sety jsou jak známo vyloženě jeho doménou a ani tady se žádný výjimka nekonala :-).

Co se mé osoby týče, tak oproti předchozímu špílu s LinioPlanem jsem měl obrovský prostor pro zlepšení - matematicky vzato vlastně skoro nekonečný. Bylo ale potřeba tento prostor využít opravdu důkladně, protože tentokrát už to mí kolegové ve dvou zachránit opravdu nemohli. Je potřeba uznat, že se to povedlo víc než dobře. S Dorúškem jsem se docela hýbal a hlavně nebál zaútočit. Klíčový byl druhý set, kdy jsem otočil snad z minimálně 6:10 ne-li 5:10. (h5) Poté soupeři nasadili trochu nepochopitelně nerozehraného Klusáka. Asi jim bylo blbý nechat ho jen tak prosedět celý podvečer na parapetu či židli, nicméně moc dobrý taktický tah to nebyl. Nemusel jsem podat zrovna oslňující výkon, de facto se odboural vlastníma chybama - zvlášť pak v koncovkách mu to opravdu nešlo.

Protože jsem byl možná až příliš shovívavý k Dorúškovým silně přerostlým time-outům, přišel klíčový zápas s Jiřinou za stavu 5:4 pro nás na řadu v rozporu s rozpisem až jako poslední. Po fyzické, psychické i statistické stránce (jak napovídá Dorúškova bilance zmíněná v předzápasovém rozboru proti Jiřikově 15:12) měly být všechny trumfy v rukách našeho démona. Realita však byla přesně opačná. Na těch jeho přetočených balonech si Jiřina vyloženě vylámal zuby a vyházel se v nemálo výměnách, kde k žádnému přetáčení nedošlo. Prostě fakt velká škoda :'(.

Nominace do 4hry byla otázkou skoro až filozofickou. Všechny 3 kombinace měly svá pro i proti. Nakonec zvítězila varianta dvou hráčů s klasickým držením. Kluci se drželi víc než důstojně, nicméně přece jen proti chlapovi, kterému je jedno, co mu tam přijde (žel bohu působil chvílemi, že je mu i jedno, kdo je jeho spoluhráč), to bylo opravdu těžký dotáhnout.

Konečná plichta je nečekaným úspěchem, který nám doufám dodá více klidu a uvolnění do dalších bojů. 

 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 12.12.2016 16:16
Ano, udělal jsem jinak úplně všechno. 1. namísto pozdního příchodu jsem přišel včas. To je vždy lepší varianta.
2. místo pauzírování na úvod jsem nastoupil do utkání hned
3. jako první zápas jsem si nevybral ten klíčový ale naopak nejsilnějšího soupeře, kde bylo jasné, jak to dopadne
Osobní profil pietro | 12.12.2016 15:36
Remíz dobrá. Pochvala pro Milana, kterej byl úplně jinej Milan než ve špílu s Linioplanem
Osobní profil jirivedra | 12.12.2016 10:58
No jo no ... plichta jako dobrý. Ale ten bodík s Dorůškem jsem ukopat měl. Bylo to celkem vyrovnaný, ale prostě nic nevycházelo a jeho styl mně moc neseděl, házel to přesně do toho blbýho hluchýho místa na tělo, kde se mi to blbě vybírá, protože se nestihnu správně postavit ... škoda přeškoda.

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 234 567
89 10 11121314
151617 18 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery