Úvod » 2016-17 » B

Stolní tenis Brno - EVA B 8:2

publikováno 21.11.2016

Školení v pátých setech

V poněkud netradiční termín státního svátku jsme se sešli v tradičním pinecovém "svatostánku". Zatímco my jsme hráli v klasické sestavě, u soupeře trochu překvapivě nastoupil sám nejmocnější ale podle loňské i letošní bilance nejméně úspěšný Petr Bavínek - podrobněji viz předzápasová analýza. Nedávno jsem se na baru pozastavoval nad tím, co ho to propánajána napadlo si do týmu natahat 3 silnější hráče. Daný stav nám lehce zvyšoval šance, že bysme mohli minimálně tu remízu nějak vybojovat.

Začátek byl nadějný. Tomáš těsně podlehl levorukému Romanu Hlouškovi, zato já jsem po aktivní hře s minimem chyb slavně udolal jejich jasnou jedničku Marka Orla, což se dosud nikomu v historii z EVA týmu nepodařilo. Především závěr byl velmi zajímavý. Ve 4. setu jsem už ho skoro měl, ale vybojoval pátý. Tam jsem už byl na kolenou naopak já - bylo to tuším 5:9 a pak 8:10, ale zatímco on čekal na moji chybu, já jsem párkrát zariskoval a vyšlo to (Y).

V následných 2 špílech se čekala minimálně jedna, spíš 2 výhry a tím jasné přiblížení k úspěchu. Místo toho si Jiřina vylámal zuby na Petrovi a já na Romanovi. Jirkovi to za po utkání nepotvrzeného podezření na jakousi divnost v soupeřově potahu létalo jinak než proti ostatním a i když se zdálo, že nakonec recept našel, pátý set patřil zkušenému stratégovi :'(. Ani já jsem nedokázal navázat na svůj předchozí zápas toho dne ani pro mě úspěšné vzájemné duely staršího data. Dělal mi docela problémy jeho servis a levácké forhendy s jakýmsi spinem do mého bekhendu.

V dalším průběhu pokračovalo naše trápení. Světlou výjimkou byla Jiříkova celkem jasná výhra nad Hlouškem. Marek Orel už další ztrátu nepřipustil, byť hrál mnohem víc na jistotu a mnohem méně aktivně, než jsme byli zvyklí a než jsme tudíž očekávali. 

Když už bylo utkání celkově ztraceno, říkal jsem si, že aspoň já bych si výhrou nad panem majitelem mohl zlepšit bilanci (vzájemnou i celkovou) a získat tak lepší pozici pro následné pivní diskuze (B)(B)(B)(B). Bohužel se nestalo ani to a v divácky ne moc atraktivním duelu jsem po matném výkonu musel pogratulovat soupeři. Snad ani netřeba odávat, že to bylo v 5 setech. Z mých posledních 12 BRESTových dvouher jich plný počet setů zažilo celých 11. To si zaslouží snad i zápis do nějaké té knihy sportovních kuriozit nebo tak něco...... 

Do 4 hry jsem z časových důvodů pustil oba spoluhráče a bohužel ani ta korekce do přijatelnějšího celkového skóre se jim nepovedla.

Touto třetí prohrou v řadě jsme se dostali do pásma týmů bojujících o pouhé udržení a v posledních 3 soubojích v tomto kalendářním roce to opravdu chce získat nějaké ty body - a opravdu nemyslím jen po jednom za nekontumované porážky.....

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 22.11.2016 11:26
Já tomu pinecu nerozumím Kdybys mi Milane řekl na začátku jejich sestavu, tak bych to tipoval minimálně na remíz. No a kdybys mi řekl, že jsi v prvním špílu porazil Orla, tak to už bych minimálně o remíze nepochyboval.
Osobní profil rorobo | 22.11.2016 10:02
No teda ten Barvinek vam to ale nandal...
Osobní profil bidi | 22.11.2016 9:45
Ale bylo to tesne (9 a 10 ...) Skoda koncovek setu.
Osobní profil milan.andrysek | 22.11.2016 8:35
Já jsem sice tento jeho zápas neviděl, páč jsem paralelně bojoval s Hlouškem, ale pár důvodů bych našel. Na prvním místě jsou to bohužel jeho problémy se zády, na které si už delší dobu stěžuje. To se hraje fakt blbě - dost o tom sám vím .... Můžeme si jen vroucně přát, ať se to co nejdřív spraví.
Dalším důvodem je to, že Barvínek výborně čte hru. A jen tak pro příklad - kolik Jiřinových útoků není do kříže? A hlavně v pinecu narozdíl od třeba krasobruslení nerozhodují nějaké subjektivní faktory jako např. estetická stránka hry. Hraje se to na uhrané body a to je moc dobře.
Osobní profil jirivedra | 22.11.2016 8:33
Jak je to možné? No má to zcela jednoduché dvě příčiny ... Petr se zlepšil a Jiřina spíše naopak. Prostě příšerně kazím a snažím se hrát za každou cenu aktivně.
Osobní profil radim | 22.11.2016 8:00
Pěkný, Barvínek vás dal všechny. Jak je možné, že dal Jiřinu? Já ho měl spíš za takového pinkálistu

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 234 567
89 10 11121314
151617 18 192021
22232425 262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery