Úvod » 2015-2016 » B

EVA B - Povodí Moravy B 2:8

publikováno 24.04.2016

V opičárně jsme neuspěli

Přistoupili jsme na návrh soupeřů, že se vzdáme domácího prostředí Hravého baru a odehrajeme to u nich. Bylo nám jasné, že takovouto volbou místa konání odehrajeme utkání bez okolního hluku a bez našeho finančního příspěvku. Na druhou stranu je tam potřeba furt někde lovit zapadnutý míček a kromě toho pochopitelně trochu snížíme naše již tam nevelké šance na úspěch. Výsledek utkání už nemohl nic změnit ani na našem konečném devátém místě ani na třetí příčce Povodí Moravy. S čím jsme ale opravdu nepočítali byl kromobyčejný smrad, který nás doslova praštil přes noc ihned poté, co jsme otevřeli dveře jejich herní místnosti. Zdá se, že jen málokterý pot, který v této sezóně unikl z těl všech tam se představivších hráčů, se dostal okny ven. Prostě jako v opičárně:^).

První dva špíly naše naděje srazily ještě hlouběji.Od Toma se proti Vlastikovi Krejčímu (ročník 1967, letos 47:13) moc čekat nedalo a i ten jeden uhraný set je relativní úspěch. Zato duel Jiříka proti Ryšavému (1941, 32:28) byl jediný, kde na tom byl náš hráč statisticky líp než jejich - byť jen o pověstný komáří chloupek. Největším paradoxem bylo srovnání pohybu obou soupěřů. Vzhledem k věku by se zdálo, že tady musí být na naší straně převaha přímo drtivá, nicméně pokud prohlásím, že Ryšavý působil živěji a mrštněji, tak se nebude jednat o žádné velké přehánění. Pokud by mi někdo nabídl, že budu v jeho věku ve stejné kondici, bral bych to všema deseti. Když k tomu přidal velice dobrý tvrdý bekhend z každého trochu vyššího míčku a schopnost dostat se ze stavu "klinické smrti", nezbývá, než mu vyjádřit  uznání (h5).

Jeden z mála pozitivních počinů našeho týmu byla moje výhra nad Zorníkem (1957, letos 37:17). Hrál svoji trpělivou pinkanou s minimem chyb. Snažil se mi to bekhendem rozhazovat po celém stole a připravovat si pozici. Já jsem se mu s vypětím všech sil bych schopen statečně bránit a držet s ním krok ve spolehlivosti vrátit míček na stůl. Jako bonus jsem přihodil odvahu do toho semtam bochnout a to mě suma sumárum i s pomocí několika prasat dovedlo k nečekanému úspěchu (Y). Tím jsem si hned v prvním špílu splnil to, pro co jsem tam jel, což byla jedna výhra, kterážto mi zajistila celkovou 50% úspěšnost je singlech v rámci 6. ligy.

Veškerý zbytek dvouher nepřinesl nic, za co by kdokoliv z ná zasloužil pochvalu. Krejčí byl moc velké sousto. Sice u toho skoro až podivně poskakoval, ale je to určitě lepší než to, co se často stává nám, kdy máme nohy, jako kdyby byly v právě tuhnoucím nebo už ztuhlém betonu. Občas dokázal vystřihnou krásný forhend z naprosto defenzívní pozice z podstolu - to byla fakt lahůdka pro diváka. Zorník tím svým stylem nevyhoval ani Jiřinovi ani Tomovi. Ten s ním sice výborně začal, kdy vedl 7:3, ale pak už to šlo hodně dolů. Ryšavému se dařilo vyhrávat důležité balony v koncovkách setů. Pak ještě zaujal před 4hrou, kdy se najednou začal rozčilovat, že se tam nedá dýchat. Opravdu pozoruhodný postřeh - mně to přišlo v tomto směru stejně "mocné" od začátku do konce.

Jirka to celkově odehrál  určitě pod své možnosti. Kromě první půlky s Ryšavým byl chvílemi skoro až za fackovacího panáka :-(. Tom měl i dobré a hezké momenty. Nicméně jako obvykle chyběla spolehlivost a stabilita. Občas byla vidět nejistota přetavená s chvilkami, kdy chybělo sebevědomí a odvaha. Taky je asi jen jediná cesta ke zlepšení a tou je víc resp. aspoň sem tam trénovat.

Aspoň malou náplastí byla 4 hra. V prvním setu jsme dostali pěknou rychtu. Předpoklad, že pán v požehneném věku a taky ne už nejmladší jeho kolega s nějakými kily navíc se budou hůř pohybovat, se moc nenaplnil. Navíc Zorník překvapil a na něj nezvykle útočným pojetím. Nakonec jsme opět potvrdili, že čtyřhry jsou naší silnou disciplínou, ať už je hrajeme v jakémkoliv složení.

Zápis

S celkovým hodnocením sezony počkám po konečných výsledcích.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil dyzny | 25.04.2016 9:24
"Zajímavej" špíl dle zápisu, hlavně Jiřina s Ryšavým. Škoda.
Osobní profil bidi | 24.04.2016 21:34
El kapitan zaslouzi potlesk za Zornika, ctyrhra se jaksi pocitala, ale kde ziskat ty zbyle body... Rysavy je stary ale kdyz mu to jde, tak se tezko porazi a Krejci je nevyzpytatelny... A jako domaci Povodi neprohrava...
Osobní profil jirivedra | 24.04.2016 15:42
No špatný no. Bez pohybu, bez myšlenky. Unavený. Holt se buď smířím s tím, že hraju hovno nebo budu muset nějak pořádnějc trénovat...

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery