Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2015-2016 » B

Sokol Jundrov B - EVA B 1:9

publikováno 22.03.2016

O třech udatných

Za devatero MHD zastávkami a sedmero světelnými křižovatkami byla jedna velká vícepatrová budova s vysokými stropy. Nebyl to ale ani zámek ani hrad, kde bydlí kníže nebo samotný pan král. Byla to sokolovna a v ní sokoli, kteří se říkají B, byť jejich druhové s označením C jsou o poznání silnější.

Za dobrodružstvím a slávou se tam jednoho dne vydali 3 udatní bojovníci - každý však vlastní cestou. Nejsilnější Jiřík využil cechu brněských formanů a byl na místě jako první. I samotný kapitán musel použít stejných služeb a protože cizí zemi a tamní prašné cesty úplně neznal, musel jít kus po svých. Věčně nemocný Tom dlouho vážil, zda osedlat svého bujného oře. Nakonec však přece jen přijel svým druhům na pomoc.

Sokolů tam postupně nalítalo víc, než by soupiska snesla. Ti, co se tam nevešli nebo měli polámaná křídla nebo do hejna ani nepatřili jen svýma bystrými očima pozorovali, co se na rozlehlém poli odehrává. Bojové prostory měly poměrně znatelný odpor vzduchu, který zpomaloval veškeré střely. Na jednu stranu bylo dostatek času namířit, na druhou byl ale nezvyk střelu načasovat.

Nejvíc jsme se báli dosud nejdravějšího Tomáše Horázného, který letos ulovil 10 holubů a 9 koroptví. Naopak 30 špačků a 5 vlaštovek mu uletělo. Tentokrát přišel úplně zkrátka a neporadil si ani s jedním z rytířů. To jistě potěšilo zvláště Toma, který dokázal zbytečně neplýtvat náboji na střelbu bez míření.  

Roman Kukla by přece jen asi přece jen měl lovit jinou cílovou skupinu než prolítává šestou ligou. Za celou sezónu vyzrál jen na 2 kachny.  Nejblíž aspoň dílčímu úspěchu byl v úplně posledním náletu - už měl aspoň ten čestný set na dosah, ale stejně promáchl naprázdno.

Asi nejsnaživější byl novic Petr Matyáš. Jeho dosud 9 ulovených havranů sice není žádná velká sláva, ale je vidět, že v minulosti se tomu věnoval. Pokud máchne svým pravým křídlem, udělá to slušný vítr a nabere to nemalou rychlost. Všichni bojovníci ale dokázali, že dovedou vhodně zkombinovat své střelné zbraně se zbraněmi sečnými (h5)

Nakonec se sokoli dočkali aspoň ve 4hře, kdy napnuli zbytky sil a vydolovali aspoň čestný úspěch.  

Pokud zhodnotím výkony rytířů, tak Jirka se ani jednou nedostal do úzkých, já slušný výkon podpořený zkušenostma, Tomáš poprvé bodoval v singlech naplno takže zajisté (Y).

Zápis

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil pietro | 24.03.2016 9:23
Gratulace veliká. Jo a zápis se tentokrát mimořádně povedl
Osobní profil jirivedra | 23.03.2016 14:46
Jo a jinak, kdo to ještě nepostřehl ... hlasujte v anketě vpravo dole. Zavčas! Ať se to stihne domluvit a zarezervovat.
Osobní profil jirivedra | 22.03.2016 23:58
Zkrátka pěkná pohádka... a se šťastným koncem. Jak to má být
Jinak já přijel do Jundrova s jasným cílem - tři body s úspěšnou odvetou proti Horáznému, který posledně využil mého výpadku a dal mě. A jak jsem si předsevzal, tak jsem to i provedl. Nenechal jsem se nikým a ničím rozhodit(ani panákem hruškovice od přísedícího náhradníka) a relativně bezpečně to všecko zmákl.
Osobní profil cubak | 22.03.2016 21:07
Pekne s prehladom a ako bonus aj rozpravkovo pojata vyhra

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery