Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2015-2016 » B

E.ON - EVA B 7:3

publikováno 19.02.2016 (aktualizováno 19.03.2016)

První výraznější klopýtnutí v sezóně

Momentální fazona a rozpoložení našeho týmu se bezesporu nedá titulovat nějakými superlativy. Tom ani Jirka zdravotně nic moc. Rovněž žádné tréninky či nějaké turnaje nad rámec BRESTu v posledních době neproběhly - chybí nějaká třeba i stresová motivace v podobě hrozícího sestupu, kterou díky relativnímu dostatku nahrabaných bodů nemáme. Přesto jsme díky minulé výhře ve stejném složení proti jejich nejsilnější sestavě možná předpokládali, že to tak nějak ukopeme. A to i navzdory neznámému prostředí, kde se měl duel odehrát.

Prostředí na Táborské bylo hodně punkové  hned několika faktory, které mohou leckomu více či méně vadit - míčky barevně splývající se stěnama, málo místa, procházející lidi ve výhledu hráče během výměn :^).

Vlastní průběh byl od začátku do konce tak nějak pod očekávání. Penholderista Petr Smejkal (ročník 1974, loni 46:11 v 7. lize, letos 16:17) měl ten den opravdu fazónu. Asi se nějak zvlášť dobře vyspal - tréninkem to být nemohlo, páč se jim tato činnost v poslední době dle jeho slov vůbec nedaří realizovat. Spláchl mě jak mořská vlna Laďu Buchtu na Srí Lance :-(. Naopak Jiřina vstoupil do duelu o poznání líp a jediný "normálně hrající" soupeř Martin Schlinger (ročník 1974, loni 24:18 v 7. lize, letos 18:24) mu nečil větší obtíže.

Následoval poměrně dlouhý duel Tomáše proti Jaroslavu Manovi (ročník 1952, loni 16:17 v 7. lize, letos 11:28) - levákovi s anťákem (či čímsi divným) na bekhendu. Na jednu stranu ho minule porazil, na druhou Tomovo poslední vítěství je už hodně fousatého data. Tentokrát tahal za delší konec zkušený rutinér. Pravděpodobně vědíc, že z forhendu dělá hodně chyb, hrál skoro vše tím anťákem z bekhendu a čekal na Tomovy chyby. I když náš hráč byl až nečekaně trpělivý, stejně to nestačilo. Poslední moment, kdy byl cekový stav pro nás ještě přijatelný, nastal po mojí výhře nad Schlingererem. Můj styl mu zjevně nesedí. Slušný základ jsem si udělal jen díky podání a i v delších výměnách jsem měl navrch. Útoky soupeře měly úspěšnost hodně mizernou, navíc mi celkem chodila pasata. Tím pádem jsem mohl semtam i zdravě zariskovat a protože to i docela vycházelo, zrodila se ečekaně hladká výhra a srovnání na 2:2.

Pak přišly 2 nepříjemné prohry. Zvláště ta Jirkova se Smejkalem nám udělal čáru přes rozpočet. Tady je opět třeba uznat, že byl soupeř nečekaně lepší. Žádným novým prvkem ve svém reportoátu nepřepvapil - jeho výhra byla postavena přesnosti a minamalizaci vlastních chyb. Schlinger je sice statisticky lepší než Tomáš, nicméně vzhledem k jeho předchozím zápasům jsem trochu doufal, že by ho mohl aspoň potrápit. To se ale nestalo ani náznakem. V této fázi to bylo nastaveno na celkovou plichtu, když to půjde podle papíroých předopokladů - takže z našeho spíše dobře.

Zázrak v zápase Smejkal-Kaňa se i přes určitý Tomášův odpor nestal, takže to chtělo zmáknout 2x Mana, což jsou zápasy především o hlavě, a pak zahrát dobře ve 4hře. Já jsem si svoje splnil. Z těch jeho anťáků jsem moc nedivočil a tudíž až tolik nekazil. Útočil jsem víceméně jen s jasných nabídek a spíš těžil z jeho očekávaně neúspěšných smečí. Bylo to těsné a nebyl jsem daleko od porážky, nicméně závěr jsem si pohlídal fakt dobře.  Bohužel Jirka to stejně jako minule v Hraváči absolutně nezvládl. Asi to měl už trochu takto nastaveno dopředu a realita byla ještě horší. Lítalo mu to všude možně jen ne tam, kam mělo. Nevěděl, co s tím a nepomohl mu ani třetí vyhraný set, kdy odvrátil 2 mečboly. 8o|

4 hru, která už nic neřešila, jsme si střihli s Tomem a ani zde jsme neuspěli.

Suma sumárum - přestože jsme na obou stranách a to včetně 4hry nastoupili v identickém složení, hned 4 zápasy dopadly naopak. Pohříchu všechny v náš neprospěch. (N) 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil bidi | 21.02.2016 20:18
Osobní profil milan.andrysek | 21.02.2016 12:35
No nejlepsí penholderista je letos těsně Kučera - má přes 56%. Zajímavé je, že loni v sedmičce měl jen 62%. Smejkal si polepší na nějakých 53%, loni v sedmičce pěkných 81%. Já budu na nějakých 49%.
Čili všichni tři jsme skoro nastejno,
Osobní profil bidi | 20.02.2016 21:11
Na první pohled je to slabsi souper, ale ma hodne zkusenosti,vlastni nejlepsiho penholderistu Smejkala, a s Mannem jsem taky prohral... Nic se nedeje, date je priste.
Osobní profil jirivedra | 20.02.2016 15:21
Již po zápase jsem to zhodnotil následovně a teď s odstupem tomu nebude jinak: herna napiču, hra napiču, výsledek napiču.

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery