Úvod » 2015-2016 » B

Orel Královo Pole C - EVA B 2:8

publikováno 30.01.2016 (aktualizováno 19.03.2016)

Snadná výhra nad zdecimovaným soupeřem

V sestavě s Petrem za stále ještě zdravotně nepoužitelného Tomáše jsme narazil na soupeře v nečekaně oslabené sestavě. Jejich dvojka Marta Ilievová (letos 18:6) tentokrát nedokázala skloubit své stolnotenisové aktivity s nepinecovými. A o úplnou morovou ránu se postarala jejich jednička - snajper Tonda Loučka (letos 31:8), kterýžto v bujaré atmosféře jakési víkendové tancovačky zřejmě "přetáhl strunu" a byl mu poté naordinovám klid o berlích. Takže se dostavil až v průběhu bojů a plnil roli co do verbálního projevu poměrně aktivního diváka.

V úvodním měření musel Jiřina proti jejich šéfovi Jaroslavu Sáček (ročník 1944, loni 8:35, letos 3:22) docela zabrat, aby splni všeobecné očekávání. Zato já jsem s Filipem Němcem (1978, loni 9:23, letos 5:9) doslava vyhořel. Přestože jsem s ním hrál snad už počtvrté, tak se mi pro jistotu před zápasem představil, což mě docela pobavilo :-). Jeho pinecové představení mi už tak zábavné nepřišlo :-o. Stylem zrovna nepřekvapil - hrál de facto totéž, co předtím tj. především spodní rotace daleko od stolu z obou stran a čekání na vyšší míček do forhendu. Nečekané ale bylo jen minimální množství chyb, kvalitní obrana a spolehlivé zakončení. Asi jsem měl víc riskovat a hrát útočněji, ale těžko říct, do jaké míry by to pomohlo.

Zbývající průběh byl až na druhou skvrnu relativně hladký. Tou skvrnou byla prohra se Sáčkem - holt opět moje. Je třeba uznat, že v domácím prostředí, je tento stále vitální chlapík o poznání silnější. Dokázal mi vnutit svoji hru. Nehrál žádnou údžbu a především z forhendu do toho celkem pral. Občas překvapil i zrychleným podáním do nečekaného místa. To ale nemění nic na faktu, že takový zápas jsem měl prostě vyhrát i bez toho, že bych musel předvést nějaký extra výkon. Vyvedl mě z mylného pocitu, že tohoto hráče jsem už definiitně přerostl.

Petr hrál po celou dobu velmi dobře. Semtam (hlavně s Němcem) se k němu přiklánělo i štěstí s prasatama. Nicméně hrál stále tu svoji aktivní hru bez výraznějších výkyvů a za celý večej neztratil ani set (h5)

I Jiřina předvedl s výjimkou jednoho zpackaného setu s Němcem vcelku soustředěný a konzistentní výkon (Y)

Ještě jsem nezmínil posledního účastníka Fantu (1946, loni 0:3, letos 3:12). Ten mi přišel nebezpečný snad jen při rozpingu. Ve vlastních zápasech už byl celkem v pohodě a kupil poměrně dost chyb - snad kromě servisu ve všech možných herních činnostech. Byť to možná kdysi dávno hrál závodně, stačilo podat standardní výkon v jakémkoliv stylu. Do povědomí se zapsal snad jen upozorněním na prohřešky proti pravidlům jak u mého tak Petrova podání. Protože jsme trochu jiná nátura než Dana Tesařová, nedělalo nám problémy se ihned sladit se striktnějším výkladem pravidel, než jsme byli během naší dosavadní kariéry zvyklí.... 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil jirivedra | 30.01.2016 17:14
Petr potvrdil, že i jako náhradník ze sedmé ligy, je prozatím jasnou jedničkou B týmu (neztratil ani set).
Já si to tak nějak relativně v klidu (dovolil jsem si teda na dva sety trochu vypadnout z role) a soustředěně odeplel. Hrálo se mi celkem dobře a proti takto oslabenému soupeři by v tom byl čert, abych si ty tři body nepohlídal.
Milan mi přišel opět trochu mátožný. Pokud se sem tam snažil o aktivnější hru, tak dost kazil. A na výsledku je to vidět.
Čtyřhru jsme hráli já s Petrem a šlo v celku o naše galapředstavení, kdy jsme soupeře vůbec k ničemu nepustili.
Osobní profil milan.andrysek | 30.01.2016 15:35
U obou, že to není z otevřené ruky. U Petra navíc to, že výhoz začíná nad stolem a nikoliv za hranou stolu.
Osobní profil Kaňa | 30.01.2016 15:09
Gratuluji, co jim vadilo na Vašem podání?

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery