Úvod » 2015-2016 » B

EVA B - Sokol Jundrov B 8:2

publikováno 20.11.2015

Očekávaná výhra

Tady mi vítězství připadalo víceméně jako povinnost. Naši soupeři v minulé sezóně spadli z pětky, kde si ani neškrtli. Kromě toho v sestavě oslabili a i dosavadní výsledky v šestce svědčí spíš o tom, že budou mít co dělat, aby nespadli do sedmičky.

Zápasy s letošním nováčkem BRESTu Romanem Kuklou (ročník 1964), který z dosavadních 18 zápasů uhrál jen 2 sety, byly pro všechny z nás celkem v pohodě. Borec patří svojí výkonností zjevně spíše do 7. ligy a ani tam by rozhodně neexceloval. Občas zahrál pěknou smeč, ale dělá spoustu nevynucených chyb. Všechno to byly z naší strany takové celkem snadné výhry, na druhou stranu s výsledkem, kdy se Kukla nemusel cítit zostuzen.

Tomáš Horazný (ročník 1978, loni 1:29 v 5. lize, letos 5:13) už byl těžší oříšek. Snad to byl opravdu on a ne nějaký načerno startující borec - soudě podle toho, že mi připadal o dost mladší.... Podle rozpingu mi přišel dost silný - poměrně kvalitní (co do razance, rotace i spolehlivosti) spiny z forhendu a i slušný bekhend vypadal nebezpečně. V prvním setu se moje obavy potvrdily a říkal jsem si, jestli jsem to s tím předzápasovým optimismem nepřestřelil. Ve zbytku špílu jsem už našel ty správné varianty svojí tradiční zbraně (motaného servisu) a zkušeně si až překvapivě hladce vše pohlídal (Y). Důležitý počin proti Horaznému předvedl i Tomáš, kdy krásně otočil z 0:2(h5). Snad mu to zvedne sebevědomí a nakopne do budoucna. Jiřina si v poslední době vždy vybere nějaký zápas, který ho otráví, bo ho po nevýrazném výkonu nezvládne. Tentokrát to byla předlouhá tahanice, kdy mu skoro vůbec nefungovaly jeho tradiční zbraně a jeho soupeř měl zjevné štěstí v poměru dosažených prasat 8o|. Naštěstí to byla až úplně poslední dvouhra a už bylo rozhodnuto.

Nejzkušenější ze soupeřovy squadry Zdeněk Vyzina (1946, loni 3:50 v 5. lize, letos 5:13) byl tak trochu pastylař, který hrál snad 90% úderů spodem a to z obou stran. Bylo potřeba především spousta trpělivosti a pevné nervy. Tato disciplína není zrovna Tomášova doména, takže to taky podle toho dopadlo. My s Jirkou jsme to zvládli - u mně však byly jisté komplikace. Po nepodařeném druhém setu se ve třetím zdálo, že si jdu jasně za výhrou. Bylo to 10:4 a nějak jsem si začal myslet, že se to dohraje samo. Byl to ale krutý omyl. Zazdit 6 po sobě jdoucích setbolů se mi ještě nikdy nestalo. Naštěstí jsem to dokázal hodit za hlavu a ve zbytku jsem už poměrně unaveného soka zkolil.

4hra byla více než jednoznačná. Vyzina už asi neměl sílu ji odehrát a jeho zbylí dva kolegové zahráli natolik mizerně, že jsem s Jiříkem nemuseli zdaleka předvést vše, co v nás je a měli jsme i prostor si leccos vyzkoušet.

 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 20.11.2015 13:23
S tou týmovou jedničkou (a už vůbec ne definitivní) bych to tak neviděl. Strohá řeč čísel ukazuje tyto poznatky
* Jirka má podobnou bilanci jako loni - někde kolem 55%
* já mám bilanci podstatně lepší než loni - těsně nad 60%
* s poměrem setů je na tom líp Jirka
Je to dáno tím, že já se silnějšíma většinou dostanu čočku, ale slabší i vyrovnané soky většinou sejmu - často po boji. Naopak Jirka se silnýma bojuje a mívá výpadky se slabšíma. Všechny tyto případy končí těsnou porážkou.
A konekonců týmovou jedničkou je náhradník Petr Kudlička
Osobní profil jirivedra | 20.11.2015 12:32
Proti Horaznému to byla středověká tragédie, gotické drama, moderní thriller ... zkrátka pěkně na
Samozřejmě nehrál špatně, naopak se rozehrál a co jsem tak viděl, tak proti mně předvedl možná svůj nejlepší výkon večera ... ale ... těch chyb, co jsem napáchal, těch prasat, co jsem schytal ... a nic jsem nevymyslel, pomalej jsem byl.
Ještě, že už bylo rozhodnuto.
Jinak včerejškem se El Capitan definitivně pasoval do role týmové jedničky a tímto mu předávám pomyslnou zodpovědnost za největší bodový příděl v zápasech.
Nějak mě to prostě letos nehraje.
Osobní profil cubak | 20.11.2015 11:38
@bidi: limca bolo moja, som mal velku a malu ale obe som zaplatil, tak mali bordel v papierikoch na bare.

@EvaB: gratulujem ku krasnej vyhre
Osobní profil bidi | 20.11.2015 11:00
Skoda te prohry Jirika, jinak v vyhra v pohode. A pozapasovy rozbor taky stal za to (platil jsem navic malou limcu ;-), vubec netusim, jak se to tam ocitlo)

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz