Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2015-2016 » B

EVA B - E.ON 7:3

publikováno 28.10.2015

Výhra nad soupeřem z časů nedávno minulých

Až teprve páté utkání této sezony jsme odehráli jen v základní sestavě bez výpomoci kohokoliv z C týmu. Čas dost letí a s E.ON-em jsme hráli naposled před 4 lety. Od té doby jsme se v šesté a sedmé lize vzájemně míjeli.Tento soupeř nám nikdy bůhvíjak neseděl, takže jsme byli zvědavi, co se za čtyři roky změnilo. Při slušném výkonu mě a Jirky a aspoň drobném Tomášově zlepšení po minulých nepřesvědčivých výkonech jsme doufali, že můžeme v souboji týmů s nejkratšíi názvy v 6. lize uspět my.

Herna Hravého baru hostí opravdu různé osazenstvo. Je zde k nalezení opravdu pestrá škála rušivého hluku. Tentokrát, hlavně v první části utkání, mně docela pil krev jakýsi zrovna nehrající hráč z vedlejších stolů, který snad po každém míčku začal tlaskat. No je to asi o něco lepší, než obíhačkáři (pištící slečny či halekající mladíci), ale moc dobře se v tom nehraje. Nu což, pinec je i o odolnosti v tomto směru, není-liž pravda....

Úvodní 2 zápasy vyšly dobře. Jirka to proti penholeristovi Smejkalovi (ročník 1974, loni 46:11 v 7. lize, letos 3:3)  kromě výpadku ve druhém setu zvládl celkem s přehledem. To Jaroslav Man (ročník 1952, loni 16:17 v 7. lize, letos 1:5) se svým anťákem a celkově nepříjemnou hrou byl mnohem těžší oříšek. Tento levák měl celek jistý čopovaný bekhend, zatímco z forhendu a to hlavně při smečích dost kazil. Chtělo to disciplinovaně hrát mu co nejvíc do forhendu a smířit se s tím, že z těch jeho divně točených na první pohled nálivek půjde spousta zakončení mimo. Nakonec jsem udržel nervy a odolal ho. (Y)

Tomáš měl nám dosud neznámého Martina Schlingera (ročník 1974, loni 24:18 v 7. lize, letos 4:5) dobře rozjetého - vedl 2:1, ale nedotáhl to.

Následující série zápasů se nám dost zadařila a rozhodli jsme tak o celkové výhře. Já jsem si po první nevydařeném setu se Smejkalem vzal k srdci Jirkovy rady (krátší, radši do bekhendu a samozřejmě nenalívat) a padlo to na úrodnou půdu. Jirka se sice proti Schlingerovi na sebe dost rozčiloval, ale nakonec se prosadila kvalita a koncovky zvládl. Konečně se chytl i Tomáš - proti Manovi mu začaly chodit jeho obávané spiny a protože zachoval potřebný klid i v mysli, až překvapivě hladce do dal. Já jsem proti Schlingerovi těžil z variabilního rotovaného podání, celkem pestré hry a jeho chyb při zakončení z forhendu. Když se už začal zvedat a mířilo to pomalu do pátého setu, tak jsem zabral a tuto epizodu ukončil.

Nevyšly nám naopak zápasy Tomáše se Smejkalem a ani závěrečná dvouhra. Jiřina měl vše pod kontrolou a za stavu 2:0 a 10:6 se už asi viděl ve čtyřhře nebo dokonce jak "rozdává rozhovory" na tiskovce u piva. Nicméně je potřeba hrát až do posledního míčku, což se zde ukázalo v plné nahotě 8o|.  Naštěstí si takový kolaps vybral, když už o nic nešlo..

V deblu za rozhodnutého stavu a stále neukončeného boje Mana s Jiříkem nastoupili zbývající hráči. Nerozhodila nás ani obávaná kombinace soupeře pravák+levák ani fakt, že jsem s Tomášem nikdy 4-hru nehrál, a relativně s přehledem jsme upravili stav na pěkných 7:3, který bysme určitě před utkáním brali všema deseti..

 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 06.11.2015 14:15
Díky Robo.
Jinak jsem si zpětně všimnul, že v zápise je chybně uvedeno složení soupeřů ve 4hře. Čili platí, co je v článku, nikoliv co je v zápise
Osobní profil rorobo | 06.11.2015 9:26
Andrys ty ses to snad uz i naucil :-) Si pamatuji jak ti delali problemy Smejkal a MAni.. Dobreeee kuciii
Osobní profil pietro | 29.10.2015 9:10
Paráda. Milan je ve velkým laufu
Osobní profil bidi | 28.10.2015 19:52
Gratulace za vitezstvi, hlavne Milan byl bezchybny. I kdyz si stezuje na hluk, je v takovych podminkach nejlepsi!
Osobní profil jirivedra | 28.10.2015 18:17
Pěkně shrnuto. Žádný špíl nebyl úplně brnkačka. Se všema to byla celkem dřina, kdy se člověk musel holt soustředit, ale pak to šlo. Bohužel na závěr proti Manovi už to nešlo, byl jsem roztěkaný a nesoustředěný a hrál prd. A tak jsem nakonec projel dobře rozehraný špíl proti (podle mně) jejich nejslabšímu hráči. Neseděl mně před lety, nesedl mi ani teď.
... ale příště ho míním rozsápat na hadry ...

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz