Úvod » 2015-2016 » B

Bosonohy D - EVA B 7:3

publikováno 20.10.2015 (aktualizováno 26.10.2015)

Můj dům, můj hrad ...... bohužel

Naše jednička nechtěla hazardovat se svým dobrým jménem a utkání vypustila. Asi si neříkala, že nakřápnutý hrnec nejdéle vydrží a bezprostředně po náročném zpátečním letu ze San Francisca přenechala své místo Petrovi. Ten ještě 15 minut před začátkem dohrával rozhodující 4-hru za C tým na Morendě. Hned poté jsem ho naložil do auta a valili jsem do Bosonoh s větrem o závod. Darovanému koni na zuby nehleď a Petr svými výsledky v sezoně zatím prokázal, že by ani za B tým neměl být pátým kolem u vozu.
Tomáš s našimi soupeři tam už čekali a já jsem jen doufal, že pro nás nebude platit, že kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. Dost mě zajímalo, kdo za soupeře nastoupí - nu, kdo je zvědavý, bude brzo starý. Nastoupili v tomto spíše silnějším složení:

  • František Dočekal (ročník 1958, loni v 7. lize 11:22, letos 2:4)
  • Patrik Božík (ročník 1979, loni v 7. lize 35:10, letos 6:0)
  • Roman Kvasnica (ročník 1963, loni v 7. lize 19:20, letos 4:5)

A šli jsme s kůží na trh.

Dočekal byl podle očekávání nehratelnější. Konkrétně mně hlavně ze začátku dost žral servisy - bohužel to částečně platilo i opačně. Pokud však už nějaký rotovaný balon vrátil, tak byl rovněž s rotací a soupeř si na tom často vylámal zuby. Zkrátka kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Zatímco Petr i já jsme ho bez větších problémů zmákli, Tomáš se nedržel hesla, že trpělivost růže přináší. Jeho pěkné forhendy byly zastíněny faktem, že málokdy jich dal více po sobě a z bekhendu téměř platilo, že kde nic není, ani smrt nebere :-(

S Božíkem byly všechny naše zápasy jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Svým herním stylem dost připomínal Tihelku z Jundova  - zahrál nechytatelný forhendový spin skoro ze všeho, dokonce i z toho, co jsem myslel, že jde jen na opravdu TOP úrovni. Občas se někomu z nás povedl nějaký ten krásný míček, ale jedna vlaštovka jaro nedělá. I když jsme mu to hráli do bekendu, bylo nám to bylo platné jak mrtvému zimník. Jednak ani bekhend nebyla žádná jeho slabina a zadruhé si to často v pohodě oběhl. Nedali jsme ani set.

Kvasnica na mě v dřívějších letech působil, že by alkoholtester u něj rozhodně splnil své poslání(B)(B)(B)(B). Tentokrát to tak rozhodně nevypadalo. Asi pochopil, že i když žízeň je věčná, tak tudy cesta nevede a všeho s mírou. Zůstalo mu, že u hry často něco slovně prohazoval a na každém jeho šprochu bylo pravdy trochu. Já jsem ho v prvním setu po famózním výkonu rozbil jak Rusi Berlín, ale pak jak když utne. Ve zbytku zápasu se projevil můj nezvyk s hrou proti levákovi a jeho adaptace na můj penholder. Věděl jsem, že mu to nesmím nalívat do forhendu, ale šlo mi to jak psovi pastva a častou jsem mu tam nalíval, což on celkem úspěšně trestal. Petr prokázal své kvality a Kvasnicu zvládl. (h5)

Před posledníma dvěma zápasy to bylo 5:3 pro domácí. Byla to těžká pozice, ale naděje umírá poslední. Tomášovi zbýval špíl s Kvasnicou a my jsme bez delšího váhání ochotně vzali nabídku odehrát patralelně 4-hru. Říkali jsme si, že přes Dočekala by to mohlo jít - kujme železo, dokud je žhavé.

V průběhu deblu jsme si říkali, že se nebudeme ptát na výsledek vedle a budeme se soustředit na vlastní hru. V průběhu každý chvilku tahal pilku, ale nakonec to urvali domácí. Kromě Božíkových famóznách spinů rozhodla disciplinovanost Dočekala, kdy minimalizoval svoje nepříliš úspěšné útoky a většinou jen spolehlivě vracel. Kromě toho mi už zdaleka tolik nežral servis jak v singlu.

Pro úplnost dodejme, že ani proti Kvasnicovi se u Tomáše nic nového pod sluncem nestalo.

Po boji jsme krátce pokecali se soupeřem a docela nás pobavili od vedlejšího stolu (Bosonohy B proti Ořešínu), kdy nás okřikli, ať se ztišíme. No zrovna od nich to sedělo - celou dobu to tam s atmosférou bylo jak někde na fotbale.To je když někdo káže vodu a pije víno.

Ponaučení je, že to chce trénink a to hlavně u Tomáše, aby výrazně zredukoval procento chyb, protože

  1. Kdo neseje, ten nesklízí.
  2. Bez práce nejsou koláče.
  3. Cvik dělá mistra.

Snad bude i v odvetě platit, že můj dům je i můj hrad

 

Zápis
 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil bidi | 20.10.2015 12:20
Co uz, tak priste ...
Osobní profil pietro | 20.10.2015 11:14
V odvetě bude už Jirka zdravej a sfouknete je jak svíčku
Osobní profil jirivedra | 20.10.2015 10:49
Vypadá to, že v této sezóně budu hlavní komplikací já - ať už ze zdravotních(záda furt nejsou 100%, nevím co s tím), či časových důvodů - omluva, ale co nadělám.
Osobní profil jirivedra | 20.10.2015 10:46
Tak byli holt lepší, co se dá dělat. Neplačme nad rozlitým mlékem. Příště se do toho doma opřem a soupeř uvidí, zač je toho v Hraváči loket. ;-)

@ElCapitan: jen abys to s těma příslovíma nepřehnal - mnoho psů, zajícova smrt.
@Petr: bezva práce, rozehrál jsi se skvěle
@Tomáš: více trpělivosti
Osobní profil radim | 20.10.2015 10:41
Pro jedno kvítí slunce nesvítí a příště bude líp.

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz