Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2014-2015 » B

Stolní tenis Brno - EVA B 4:6

publikováno 17.03.2015 (aktualizováno 19.03.2015)

Mistr řádu Ping

Psal se rok Dřevěné kozy a na konci zimy nejlepší bojovníci Ping Fu ze školy EVA B přišli poměřit své síly s bojovníky školy STB vyznávající techniku Pong Fu.
Dva je málo, čtyři je moc. Pokora, disciplína a respekt nám tedy praví, že tři je ten správný počet bojovníku pro klání. A v takovém počtu tedy nastoupily obě soupeřící školy. 
Mniši z EVA B již byli smířeni s osudem, přírodou i všehomírem, věda, že úspěch je pomíjívý a tento rok již na další duchovní úroveň nepostoupí.
Zároveň ale také nemaje strachu z poklesu. Mysl měli čistou jako sníh na vrcholcích Himalájí.
Obuli sandály úcty, oblékli se v posvátná rouna a vyzbrojeni nejlepšími pálkami od samotného Hatori Hansa se pustili do souboje na hrany pálek.

Samotný mistr STB se bez bázně a hany hned na začátek postavil nejnebezpečnějšímu bojovníkovi EVA B, legendárnímu Ing. Vedrovi.
Tento první souboj dopadl sice dle očekávání, ale s neočekávaně hladkým průběhem.
Další měření taktéž proběhlo dle karmy. Lo'La nestačil na techniku orla Marka Orla, ale na oplátku mistr EVA B svoji technikou hůlek pokořil medvědí styl Holubka.
Posléze se však začly dít věci.
Ing. Vedra svedl tuhý boj s Orlem, kdy byl průběh vrtkavý jako tanec na vrcholku bambusového kmene. Nakonec ale důstojně padl a musel uznat, že chrám učení Pong Fu má také něco do sebe.
Pak mistr Barvínek nahlédl do své čakry a to, co tam našel se mistru Andrýskovi pranic nelíbilo a jednoznačně podlehl.
Lo'La si se svojí technikou spící kobry pohlídal vítězství nad Holubkem a hned poté mistr Andrýsek taktéž svedl lítý boj s Orlem a opět se potvrdilo, že orel je silnější, než hůlky.
Ing. Vedra poté vyučil Holubka a ukázal mu, zač je toho ping.
Tím pádem byl souboj nerozhodný 4:4. Zbýval poslední souboj mistra Barvínka s Lo'Lou a hromadný souboj čtyř bojovníků.
Lo'La mistra STB tuším ještě nikdy neporazil a za stavu 2:0 to vypadalo, že i tentokrát zůstane v roli učně a na další úroveň bude muset ještě hodně meditovat. Pak však nečekaně nalezl osvícení. Jing a jang do sebe zapadly. Otevřel své třetí oko a nepříznivý stav otočil. Nirvána.
Povzbuzeni tímto úspěchem více, než miskou rýže nastoupil mistr Andrýsek a Ing. Vedra sveřepě k závěrečné bitvě s Barvínkem a Orlem.
Ač techniky orla a dlouhé paže působily problémy a soupeř kladl tuhý odpor, na techniku hůlek a smrtící údery binárního válečníka ovšem nakonec nestačily a mistr Andrýsek s Ing. Vedrou prosadili svoji mantru.
6:4 ... nirvána.

Pak už stačilo si u misky rýže a šálku zeleného čaje popovídat o svých úspěších a chybách s učedníky a v klidu jsme si mohli nechat ujet poslední šaoliny.

 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 17.03.2015 12:55
Jj, byl to pěkný pinecový podvečer. Tentokrát patří speciální pochvala Pepovi. V polovině třetího setu bych na něj nevsadil ani při kurzu 10:1. Ale zlepšil pohyb (mimochodem po mém upozornění ) a začalo mu to tam padat. Chytl svůj pohříchu v této sezoně vzácný lauf a už to nepustil.
Trochu škoda i obou pětisetových zápasů s Orlem. Nemá sice žádné superstatistiky (18:20), ale nějak na nás umí. Přitom jsem to s ním měl docela nadějně rozehrané. Pak ale roztáhl svá křídla... Základní pravidlo (nedávat mu to moc na forhend a hrát aktivcně) se mi nepodařilo důsledně ctít po celý zápas. Jinak Petr Barvínek hraje tuto sezonu poněkud za očekáváním (dosud 5:27), ale proti mně mu to docela vyšlo - vnutil mi svoji hru, zdálo se mi, že oproti minulému zápasu přitvrdil a dělal míň chyb.
Jsem rád, že jsme to 4hru ukopali. Určitě jsem nepodal (narozdíl třeba od utkání s LinioPlanem) bůhvíjak sebevědomý a kvalitrní výkon. Naštěstí si Jiřina udržel vysoký standard a silného soupeře jsme těsně zvládli. Aspoň jsem se nemusel u piva zaobírat myšlenkou, zda jsem neměl nasadit radši ten den úspěšnějšího Pepu
Osobní profil radim | 17.03.2015 12:38
Přístě prosím zápis od ping rytířů Jedy
Osobní profil radim | 17.03.2015 12:38
Pěkný zápis Ing. Vedro. Chvílemi jsem se sice ztrácel v bojovnících, chvatech, meditacích apod., ale pak nalezivš osvícení jsem pochopil a pobavil se. Mnich Pepa prokázal bojovného ducha, škoda že nemedituje častěji. Jinak pěkný výkon a doufám že se Ping Fu bude dařit i dál.
Osobní profil dyzny | 17.03.2015 12:38
My učni techniky 11ti komnat Jang'a'Čga se od svých mistrů máme ještě mnoho co učit. S pokorou mořského sysla se před vaším výkonem skláníme.
Osobní profil Dan | 17.03.2015 12:35
gratulace a opravte si výsledek na "nirvánu" Stolní tenis Brno - EVA 4:6
Osobní profil bidi | 17.03.2015 12:34
Bravo Lo La! Bravo Ve Dra! Bravo An D!

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz