Úvod » 2014-2015 » B

LinioPlan - EVA B 5:5

publikováno 04.03.2015

Nějaká garážovka si na nás nepřijde

Exotika jejich domácího prostředí v tamní garáži měla být výhodou pro naše soupeře. Zatím jsme s nimi vždy prohráli a i když to minule bylo těsné, favorit byl i vzhledem k postavení v tabulce jasný. Borci s Akademie, kteří se s nima přetahují o třetí flek, do nás minule vkládali naděje, ať je porazíme, ale o reálnosti si (asi stejně jako my my) určitě mysleli svoje. :-)

Od návštěvy před více než dvěma lety se toho u nich moc nezměnilo. Z už tak dost nízkého stropu visí několik cca 40 cm dlouhých káblů s vypínači. To zvláště pro hráče vyššího vzrůstu představuje poměrně rušivý element. S místem to není taky nic moc a jako bonus přidali už trochu poškozené a poněkud umaštěné stoly generující dle mého subjektivního exaktně neověřeného názoru pomalejší a nižší odskok míče a taky vlhko na raketě. Především přísně se tvářící Jiřina  tento fakt poměrne s nelibostí nesl. 8o| Pro fajnofky a frfňaly je zde celkem veké pole působnosti, ale při jisté míře tolerance se s tím dá sžít....

Po prvních 2 měřeních sil, kdy na sebe narazily týmové jedničky a týmové dvojky to vypadalo, že dost možná taky odjedeme s ostudou. Jiřík uhrál proti Hlavatému (1961, letos 29:10), který tradičně před každým svým špílem zahlásí, že ná na bekhendu anťák, aspoň set. Naopak já jsem se na Kokorského (1964, 21:15) vůbec nechytal a tak jsem to schytal. Čili 0:2. (N)

Naštěstí se proti Martinu Vackovi (1971, 12:21) vzepjal Pepa a ač je sám na tom statisticky o poznání hůř, jejich vzájemnou bilanci navýšil na 4:0. (Y)

Pak jsem podle očekávání nestačil na Hlavatého. Kromě druhého setu, kdy se krátce potkala moje dobrá a jeho špatná herní epizoda to bylo vesměs tak, že z forhendu trestal moje nálivky. Naopak k bekhendu mi překvapivě problémy nedělal a i ve větším než malém množství kazil. Pepa dostal od Kokorského obdobnou mlatu jako předtím já. Rovněž Hlavatý byl s Pepou hotový velice rychle. Občas měl ná reprezentant pěkné útočné míče, ale ty jeho příliš častné chyby....

Čili 1:5 a naše vyhlídky neodborným pohledem nevalné. Na druhou stranu všechny zbývající zápasy byly bez jednoznačného favorita,takže špetka naděje stále zbývala.

Jirkův duel proti Vackovi byla předlouhá přetahovaná. Našemu borci vůbec nevycházela jeho obávaná křížná děla z bekhendu. Nakonec přece jen prokázal pevné nervy a jaksi to ukopal. Tím mi soupeře natolik "předžvýkal", že mně stačilo jen polknout. Jindy velice houževnatý Vacek byl nejednou neobyčejně zbyrklý. Naopak já jsem předvedl několik velmi hezkých kontrů z hluboké defenzívy tím jsem už tak rozloženého soupeře dorazil do stavu odevzdané apatie. 

Následovala posledí 2hra. I v tomto  docela hezkém a všemi ostatními sledovaném zápase, kdy oba hráči opravdu hodně chtěli, se podařilo dodžet to, co platilo doposud - a sice, že opět vyhrál stejný hráč jak v Hravém baru v první polovině sezony. Konrolní otázka - kdo teda vyhrál? :-D

I do 4hry byli nominováni stejní hráči. V našem týmu je to vcelku logické, ale proč LinioPlan nasadil deprimovaného Vacka a nedal tam radši Kokorského, to mi moc hlava nebere. Naopak my jsme si docela věřili. Dlužno dodat, že tentokrát se výsledek oproti minulému již diametrálně změnil. Ne, že bysme podali nějaký supervýkon, ale určitě to bylo z naší strany velice slušné, naopak soupeři (a překvapivě i Hlavatý) nadělali spustu chyb a tím nám pomohli k cennému skalpu a hlavně dost nečekané plichtě (h5)  Ta se nám může případně dost hodit v boji s KrPolem o konečné šesté místo.

Závěrem ještě zbývá dodat, že je to v historii našeho týmu možná první případ, kdy jsme získali body, které jsme nečekali. Pokud se nepletu, zatím jsme body získávali vždy jen s papírově slabšími nebo srovnatelnými soupeři. 

 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 05.03.2015 13:52
Od toho majitele herny (byl ten co Jirku před dvěma lety chválil, jaký je výborný pinecář, byť uhrál jen jediný set s Vackem) bych to neklasifikoval jako osočení. Řekl jen, že se to podle pravidel nesmí a termín "nesportovní" podle mě nepoužil (to by rozčílil i mně). Dle mého názoru to ani nemysel vůbec zle. Spíš se s tím někdy předtím setkal, tak to jen zmínil. Ale ono se to dá opravdu vyložit různě .....
Osobní profil radim | 05.03.2015 12:37
pěkně, gratulky
Osobní profil jirivedra | 05.03.2015 12:30
Milan nezmínil jednu důležitou věc, která dost ovlivnila hlavně můj duel s Hlavatým - prasata.
Dostal jsem jich v každém setu v průměru asi šest. To jsem ještě nikdy nezažil. Hlavatý snad nezahrál čistě. Jasně, že to je spíš náhoda a je to nechtěné, nicméně měl přímo děsivé štěstí, že mu to tam vždy spadlo. No co se dá dělat.

Dodatek k popisu stolů a prostředí: krom velké zimy v herně... umaštěné křivé stoly + vlhko + upocené ruce = upatlaný a mokrý stůl i míček => i raketa. Míček mi občas viditelně sjel po potahu. Dost jsem brblal, ale vždy v klidu dohrál set a v přestávce si odběhl očistit raketu. Nic jsem tím nesledoval. Jakýmsi přísedícím fandou(tuším majitel garáže?) jsem byl osočen, že to je nesportovní a zakázané. Reagoval jsem poněkud ostře a podrážděně, než možná bylo záhodno, ale měl jsem rozhodně pravdu a samotný soupeř si z toho nic nedělal.
Mimochodem očišťování rakety během zápasu jsem provedl snad poprvé, jinak většinou odehraju všechny špíly na jedno očištění, protože to není problém. Tady to prostě nešlo.

Ale jinak celkově po zápase velká spokojenost - nečekaná a hlavně těžce vybojovaná remíza ... bééézva
Osobní profil bidi | 05.03.2015 11:25
Gratulace vsem, slo o tymovou praci. Pepa vybojoval petisetak a taky ctryhra byla dulezita...
Osobní profil dyzny | 05.03.2015 11:12
hodně dobrý, ste borci

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz