Úvod » 2014-2015 » B

EVA B - Akademie 4:6

publikováno 27.02.2015

Důstojný výkon

Proti týmu ze špičky tabulky jsme si chtěli hlavně dobře zahrát, na nějaký větší úspěch jsme moc nepomýšleli. A to i přes nesporný fakt, že jejich domácí prostředí (akademická půda - sklepní část) je co do tamnějších decibelů úplně jinde než "náš" Hravý bar. S náhradníky se tentokrát nepočítalo ani u nás ani u nich - koneckonců oni ani žádné nemají :-)

Úvodní 2 špíly jsme s Pepou dostali celkem očekávanou mlatu. Můj soupeř Pavel Šoba (1973, letos 27:9) má jakýsi zpomalující potah a nepříliš vzhledný, ale zato velmi účinný forhendový zakončovák křížně do bekhendu. Vůbec se mi nedařilo v útoku - skoro všechna snaha o zakončení dapadla velmi neslavně. Dressler (1940, 26:10) připomíná oblečením a zvláště pak dlouhýma bílýma podkolenkama spíš nějakého neurostlého výškaře ze 70. let. Rovněž raketu má (jak mnozí podobně staří pinecáři) poněkud nestandardní - vymlácenou a ošumtělou. Skoro vše hrál čopovaným bekhendem a chyby moc nedělá. Na forhendu nebyl nic moc, ale nálivky často trestal, byť rozhodně ne neomylně. Takže mizerný start a 0:2 . :-(

Jirkovi sice chvilku trvalo, že si na střelbu Macháčka (1953, 21:15) zadaptoval. Pak ale zpřesnil hru a snížil.(Y) Pepa proti Šobovi dopadl podle očekávání - takže 1:3.

K příjemnému překvapení došlo v mém duelu s Macháčkem. Snažil jsem se co nejvíc sekat a to těsně nad sítí. Co se týče nějakého útočení z né strany, tak o tom až na pár světlých výjimek, jimiž jsem si potřeboval zvýšit sebedůvěru a sjednat trochu respekt, nemohla být moc řeč. Macháček si totiž na nějaké delší výměny, kdy by se soupeř dočkal jeho nahrávek, rozhodně nepotrpí. Tento herní styl je založen na tom, že ta jeho děla jdou buď na stůl a nebo mimo a tím, že jde téměř vždy o poslední úder dané výměny. Občas je opravdu zbrklý a to jsou pak lehce získané body. Podařil se mi tuto sezónu další už bůhvíkolikátý obrat. Přesně si průběh nepamatuju (což je vlastně dobře, protože je potřeba se soustředit na každý míč a ne zbytečně řešit stav), ale vím, že vedl 2:1 a 10:8 (h5)

Jirka pak dokonce vyrovnal, když si díky trpělivosti poradil s nepříjemně hrajícím Dresslerem.

Velká škoda, že petiseťák Pepy s Macháčkem dopadl naopak než měl a než se předpokládalo :'( Nicméně stav 3:4 ještě nebyl úplně beznadějný.

Na Dresslera jsem bohužel žádnou zbraň nenašel, takže zbývala jen jediná varianta a to, že se naše jednička stane takovým hrdinou, který v jediném dni srazí na kolena hned 3 papírově o něco silnější soky. Na jejich kapitána si ale bohužel nepřišel. Zlomilo se to někdy za polovinou druhého setu, kdy zahrál Šoba trochu víc prasat, než by bylo zdrávo. Od té doby už to šlo z kopce....

Ve 4hře jsme s Jiříkem potvdili vysokou deblovou kvalitu a přestože to byl opravdu boj, bez ztráty setu jsme nakonec vybojovali cennou výhru.

Toto byl náš poslední domácí zápas sezony. V následujících 4 špílech budeme sice 2x v Hravém, ale aspoň se nemusím starat o nějaké rezervace, placení a vybírání ;-) 

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil radim | 27.02.2015 22:28
Pěkný, škoda Pepy a Milana, ale my jsme s nimi před rokem remízovali. Nejsou slabí, hlavně se Šobou to byly infarktové zápasy viz můj koment: S Dresslerem mi to všechno vycházelo, krásně se s ním dalo hrát přes BH a nesekal jsem mu to, i podání.
S Macháčkem jsem polevil a bylo to jak na houpačče. V posledním setu mu bohužel vycházelo vše.
Se Šobou byly zápasy na infarkt. Nějak se mu dařilo víc než minule. S každým z nás pětiseťák. Přitom se dal hrát, ale asi fungovala nějaká magie, kdy jsme hráli jako zhypnotizovaní. Při posledním zápasu s Mariánem už Šoba sebou házel na zem a rozčiloval se, no hérečka Marián se udržel a vyšlo to.
Osobní profil jirivedra | 27.02.2015 17:36
Tak tak. Nakonec solidní výsledek. Oproti 1:9 u nich je teď 4:6 s nadějí na remízu pěkný.
Škoda ... poradit si se Šobou, či Pepa dát ten 5ti seťák s Macháčkem či kdyby Milan našel recept na Dresslera, mohlo to být ještě veselejší.
Takže příště.

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz