Úvod » 2014-2015 » B

Sokol Ořešín C - EVA B 3:7

publikováno 05.02.2015

Pojištěná šestka

Odlehlá horská víska v brněnském pohoří plná velezkušených pinecářů představuje z našeho pohledu nejvzdálenější místo v celé lize. S bilancí 1-2-9 tančili před našim vzájemným duelem na ostré sestupové hraně, zatímco my s bilancí 3-0-8 jsme měli od těchto nežádoucích pozic jakýsi odstup. Cílem bylo, aby na cestě zpět byl tento odstup pokud možno ještě větší nebo aspoň stejný. Při příjezdu k místní Sokolovně jsme s Jirkou míjeli známou postavičku Vladimíra Teplého (1945, loni 14:32 v 7, letos 0:13), z čehož jsme usoudili, že jeho účast nám ani tentokrát roli neusnadní.

Jiřina potvrdil pozitivní trend, kdy se mu sice snižuje potenciál na výhry, ale je to na úkor toho, že prostě raději už přímo vyhrává. Za celý večer nepustil ani set, byť většinou rozhodoval až v jejich koncovkách (Y) Je vidět, že to má v hlavě srovnané a svůj dřívější opatrný až skeptický postoj nahrazuje  zdravým sebevědomím.

Pepa předvedl víceméne pravý opak. Proti z pohledu šesté ligy slabším soupeřům uhrál jen jediný set. I v jeho případě šlo o vyrovnané průběhy, kde ale tahal za kratší konec. Snažil se prosadit svům typickým útočným způsobem, někdy to působilo až zbrkle. Přece jen by to chtělo poněkud vypilovat mezihru anebo zvednout procentuální úspěšnost v útoku, což ale asi jinde než na tréningu nejde. Občas mi připadalo, že na některé míčky (třeba proti Klímovi (1944, letos 15:14) jakoby nevěděl, co hrát. :-(

S ohledem na výše uvedené bylo postupně jasné, že budou rozhodoval moje špíly. Objektivně vzato, byl to jeden z mých nejlepších výkonů v BRESTu vůbec. Kromě úvodních setů s Hrnčířem (1945, 6:23) a Klímou, kdy jsem hledal co na ně, jsem vše ostatní s přehledem ukočíroval. Až nečekaně hladce jsem se vypořádal se svojí noční můrou - málo pohyblivým travařem Břenkem (1949, 8:26). K úspěchu proti všem vedly různé servisy, dodržování taktiky a hra do bekhendu, chuť do hry a občas trochu štěstí :-)

Ve 4 hře jsme v Jirkou dostali zabrat víc, než se čekalo, ale nakonec jsme to ukopali.

Jinak nemůžu se zbavit i s ohledem na minulé utkání dojmu, že to chlapíci trochu nesportovně zkouší. Třeba Břenek mi jednou nevzal servis a vyjádřil dojem, zda to nebyla teč ... dali jsme nový míč. Podobně ve 4hře jsem dal servis podle mě tak 2 cm do pole (taky ho nevzal a dal bych krk na to, že byl OK) a Hrnčířovi se to nezdálo - to jsme uhádali na nový míček.

Podstatné je to, že máme důležitou výhru a prakticky jistotu šestky udržené pro příští rok

Zápis

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil milan.andrysek | 05.02.2015 23:53
tak tu fotku chci fakt vidět. Robo, nemusíš to rovnou vystavovat na facebook nebo do celého světa, ale pošli ji třeba mně e-mailemem. Dík
Osobní profil rorobo | 05.02.2015 9:40
No konecne ses Milan probral a Jirka hezky standard :-) Jinak co se tyce Pepy, nedavno jsem narazil na fotky z roku 2003 z jedne me becko-akce v Komine a koho jsem tam neobjevil? Mladej, tlemiicii se Pepa(ktereho jsem vubec neznal), spolecensky dost unavenej nebo zhulenej z travy, kterou balil jeho prisedici (muj kamos) a tenkrat Pepuv kolega z Unisu... :-) Tak by mel asi znovu zacit s vama parit aby se odblokoval a zacal neco zas hrat Sorry Pepo
Osobní profil bidi | 05.02.2015 9:13
Gratulace vitezum, Oresin nikdy nebyl uplne nejslabsi souper... A Pepa musi potrenovat.
Osobní profil jirivedra | 05.02.2015 8:47
Přesně tak. Já se exotickým prostředím i hráči již nenechal rozhodit a podal sice ne bůhvíjaký, ale relativně klidný a soustředěný výkon, což na Ořešín stačí.
Důležité je proti nim dodržovat taktiku a vnutit jim svoji hru. A to důsledně. Milan se toho tentokráte držel a taky slavil úspěch - vyhrál vše.
Říkat Pepovi, že by měl víc trénovat, je už asi zbytečný ... už to nějakej ten rok říkáme a nic se nemění.

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery