Úvod » 2014-2015 » B

EVA B - Stolní tenis Brno 6:4

publikováno 21.11.2014

Vybojovaný úspěch

V prestižním duelu proti týmu samotného pana majitele byly naše pozice rozdílné. Zatímco nám se v dosavadním průběhu soutěže relativně daří, u StB je to spíše naopak. Předpokládal se vyrovnaný souboj a na obou stranách vládl umírněný optimismus.

Zatímco Jiřík se držel svého rituálu být na místě s předstihem, oba kapitáni to s dochvilností zrovna nepřehnali, takže se začalo s mírným ale nakonec přijatelným zpožděním. Já jsem si lišácky přizpůsobil rozpis tak, abych si vybral soupeře i stůl (ne ten vedle hlučnějších hráčů obíhačky s půllitry v ruce) i pořadí soupeřů. I Jirka si částečně přizpůsobil volbu své pozice dle vlastních očekávání a mohlo se jít na věc.

Proti Hlouškovi (1978, loni nehrál, letos 2:8) jsem se musel přes výhru ve 3 setych hodně snažit. Žádnou zbraň ani soupeřovu slabinu jsem neobjevil. V prvních 2 sadách jsem shodně zvládl závěry a vyvaroval se občas až hloupým nálivkám, které jinak můj sok většinou úspěšně trestal. Řekl bych, že jsem měl proii svému někdy až přemotivovanému soupeři lepší nervy a víc zkušeností. Pepa proti Orlovi (1960, loni nehrál, letos 6:8) začal výborně. V klíčovém třetím předlouhém a čtvrtém dlouhém setu však koncovky patřily Orlovi. Já jsem zápas neviděl a když pak Pepa prohlásil, že se mu zdál hratelný, s Jirkou jsme se potichu říkali, že by to celkově mohlo dopadnout dobře. Zvláště pak poté, co Jirka spíše udolal než přejel Petra Barvínka (1960, loni 27:31 v 7. lize, letos 2:12) . Opatrnější výměny patřily spíše Petrovi, pokud však Jiřík přitvrdil, body se připisovaly většinou našemu hráči. Takže zatím 2:1 pro nás.

Do dalšího kola se kapitán soupeře se rozhodl pro střídání - nasadil Holubka (1976, loni nehrál, letos 0:7) a Hlouška odsoudil do role fanouška. Dlužno dodat, že občas fandil poněkud až za hranicemi dobrých mravů. Možná to nemyslel vyloženě zle, ale fandit by se mělo spíše v pozitivním duchu vůči kolegovi, zatímco poznámkám vůči soupeři (pokud to zrovna nejsou projevy uznání kvality) by se měli fandící pokud možno vyvarovat. Na tom jsme se taky shodli v pozápasovém hodnocení (B)(B)(B).

Ve druhém kole jsme vydřeli 2 asi nejklíčovější duely celého utkání. Pepa naštěstí nepřistoupil na pro něj sebevražedný závod v čopování a v 5setové bitvě těsně nepřipustil Holubkovu první výhru v BRESTu. Já jsem prokázal svoji oproti minulosti diametrálně větší psychickou odolnost. Nebyl to žádný supevýkon ani pastva pro oči. Byl to spíše souboj nervů a taktiky - především volby často účinných servisů na obou stranách. Otočit z 1:2 a 5:8 je jistě slušný počinek :-). Bohužel i naše jedička prokázala, že její potenciál není nekonečný a s trpělivě do bekhendu čopujícím Orlem zůstal úspěch poměrně vzdálen. Nicméně stav 4:2 vypadal stále dost dobře. Pokud by v následných 2 špílech vyhráli oba naši, mohl by jít do hry dokonce náš náhradník.

Nicméně zatímco Jiřina byl za chvilku hotov, Pepa proti Barvíkovi nevyužil setboly na 2:1 a poslední kamínek do výherní mozaiky stále chyběl. Proti Orlovi jsem ho přidat nedokázal. V těch závěrech setů je fakt dobrý...

Ve čtyřhře jsme podali sice zdaleka ne bezchybný, ale určitě nadstandardní výkon bez déletrvajících výpadků. Párkrát jsme otáčeli z nepříznivých stavů a v klíčových momentech jsme rozptýlili případné pochybnosti o naší deblové síle (Y)

Troufám si tvrdit, že touto výhrou jsme se s velkou pravděpodobností vyhnuli starostem o udržení v šestce. Sice ještě není odehrála ani polovina soutěže, ale 3 výhry jsou nepochybně bilancí nad očekávání a muselo by se tát hodně nečekaného, abysme nakonec skončili hůř než osmí.

 

Zápis

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil bidi | 24.11.2014 9:20
Gratulace tymu B! Kdybychom v Acku umeli ctyrhru jako vy, tak mame o 4-5 bodu vice. Nekdy nas to musite naucit :-)
Osobní profil jirivedra | 21.11.2014 17:22
Milan to shrnul celkem výstižně. Žádný supr výkon jsme včera nepodali, ale jakžtakž jsme udrželi nervy na uzdě a ukopali to.
Pepovi zápasy s Peťou, ani s Holubkem jsem až na pár míčů neviděl, ale na úvod jsem odsledoval skoro celej špíl proti Orlovi a musím Pepíka pochválit. Zatímco Orel se teprve rozehrával, Pepa začal rovnou z nejvyšších obrátek. Vypíchnu dvě věci:
- nebál se použít zrychlený servis, který dělal soupeři potíže a byly z něj body - u Pepy novinka
- natlačit to do forhendu, kdy to soupeř jen vrátí a pak nechytatelně vypálit backhandem do soupeřova backhandu - pééécka, takových bodů bylo několik a soupeř to může jen těžko stíhat.
Sice to na Orla nestačilo, ale Pepa s ním sehrál z nás tří nejlepší partii. Tyto dvě výše zmíněné zbraně nechat v herním repertoáru!
Osobní profil milan.andrysek | 21.11.2014 16:35
Článek jsem nezamykal - necítil jsem potřebu psát něco, co by se nedalo zveřejnit vnějšímu světu

Aktualita

Historie našich pinecových klubů v BRESTu - aktualizace
Update: Přehled hráčů, týmů a výsledků v BRESTu od začátku pinecu v HCI.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5
6 789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz